El Consorci Sanitari de Terrassa produirà continguts audiovisuals per detectar conductes de risc de menors

La producció es farà conjuntament amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) | L'objectiu és detectar conductes de risc dels menors d’edat quan aquests utilitzen les pantalles

Redacció
29 d'abril del 2018

Dos menors en un centre d'atenció, en una imatge d'arxiu Foto: ACN


El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) elaboraran un conjunt de continguts audiovisuals adreçats a les famílies per detectar conductes de risc dels menors d’edat quan aquests utilitzen les pantalles, així com per promoure un ús responsable de les mateixes. Així mateix, els dos organismes promouran actuacions conjuntes, com ara sessions informatives i campanyes. El president del CAC, Roger Loppacher, i el president del CST, Eusebi Cima, han signat  un conveni de col·laboració que estableix les actuacions que durà a terme cada institució.

El CST disposa d’una Unitat d’Atenció al Joc Patològic i altres Addiccions no tòxiques, que és la que es farà càrrec de les actuacions concretes. Aquesta Unitat es va posar en marxa l’any 2005 dins de l’Àmbit d’Atenció a la Salut Mental del CST i dóna servei als pacients de les àrees del Vallès Occidental i Oriental,  atenent una mitjana de 1200 pacients a l’any. Destaca l’increment anual d’uns 120 pacients nous. Els primers anys de la Unitat els pacients consultaven per addicció als jocs d’atzar, però des del 2011 hi ha un augment de la demanda de persones joves amb problemàtica relacionada amb les apostes on-line i amb l’ús de les noves tecnologies.

Els continguts audiovisuals, en format principalment de vídeos curts amb recomanacions a les famílies, tenen com a objectiu respondre a les inquietuds dels pares i mares quan veuen els seus fills buscant informació a Internet, jugant amb videojocs o comunicant-se amb els seus amics amb el mòbil. Els vídeos s’afegiran als que ja ha editat pel seu compte el CAC i que estan  disponibles en el web de l’organisme (www.cac.cat) i en el del programa eduCAC (www.educac.cat), amb recomanacions per al bon ús d’Internet, en temàtiques com ara l’anorèxia o el ciberassetjament.