TeC demana paritat als concerts de Festa Major

Denuncien la presència de poques dones a la festa del 2017

Redacció
20 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:59h
El grup municipal de Terrassa en Comú presentarà una moció al ple d'abril per demanar que les contractacions artístiques dels espectacles de festa major siguin paritàries. Denuncien "la poca presència de dones" damunt dels escenaris terrassencs ja que la presència de dones durant la Festa Major de Terrassa del 2017 va ser del 40%, 760 homes davant de les 551 dones que hi van participar. A més a més, dels 106 grups que van actuar, la meitat no tenia cap integrant dona. 

Igualment TeC també reclama que les remuneracions de les dones s'igualin a la dels homes ja que manifesten que el 90% de la participació que fan les dones a la festa popular és no remunerada i quan cobren ho fan tres vegades menys que els homes. Un altra punt proposa als festivals de música de la ciutat que mesurin les desigualtats de gènere mitjançant uns indicadors concrets, fer públics aquests estudis i valorar la possibilitat de que s’incloguin en els formularis de subvenció.

Entre els indicadors que els comuns proposen hi ha mesurar els homes i dones dalt els escenaris cobrant cachés superiors a 1000€, homes i dones en escenaris cobrant cachés inferiors a 1000€, homes i dones participants a la festa major, mitjana d’ingrés per home i dona amb elscachés superiors a 1000€, percentatge del pressupost destinat a les dones o als homes, espectacles sense cap dona, espectacles amb homes o dones com a figura principal i homes i dones darrere els escenaris. En aquesta línia consideren que cal posar en marxa una campanya de sensibilització.