Venair, Virtual Bodyworks i el projecte cultural «El Pressentiment» reben els Premis Muncunill 2018

El Premi Muncunill a la Innovació Honorífic ha distingit la trajectòria d’Ana Maria Lajusticia

Guardonats dels Premis Muncunill 2018
Guardonats dels Premis Muncunill 2018 | Cedida
19 d'abril del 2018
Actualitzat el 24 d'abril a les 20:09h
El Teatre Principal ha acollit aquest dimecres la segona edició dels Premis Muncunill a la Innovació, atorgats per l’Ajuntament de Terrassa. Uns guardons impulsats amb l’objectiu d’apropar la innovació a la ciutadania des de totes les seves vessants i en reconeixement a la feina d’aquelles persones, entitats, empreses o projectes que aposten per la innovació com a model integral. En aquesta segona edició, que coincideix amb el 150è aniversari del naixement de l’arquitecte, s’han lliurat un total de 4 premis en les seves respectives categories.

El Premi Muncunill a la Innovació d’àmbit local ha recaigut aquest any en Venair, una empresa líder tecnològica en enginyeria i fabricació de tubs de silicona per als sectors més exigents com els d’energia eòlica, aeronàutic, farmacèutic o biotecnològic. El grup Venair va iniciar la seva activitat l’any 1986 com una empresa familiar. El 1993 començà les exportacions a Europa i des de llavors ha crescut de forma orgànica.

El Premi Muncunill a la Innovació Empresarial d’àmbit Estatal ha recaigut en Virtual Bodyworks SL, una companyia que te com a principal objectiu aplicar la realitat virtual immersiva en el context de la millora de la salut, física i mental. Virtual Bodyworks SL ha adquirit la capacitat de traslladar la realitat virtual del laboratori a la societat i les seves aplicacions han estat testades i avaluades per professionals de diferents institucions. 

Enguany i per primera vegada, també s’ha lliurat el Premi Muncunill a la Innovació Cultural d’àmbit Estatal que ha estat per al projecte cultural "El Pressentiment", una publicació experimental feta de paraula i imatge i amb la que el col·lectiu Espai en Blanc intervé des de l’any 2012 en l’anomenat "combat del pensament" per decidir qui i com es construeix la realitat. Es tracta d’un projecte cultural innovador i trencador on només els pressentiments tenen força i permeten prendre una posició.

Entrega del Premi Muncunill a la Innovació Honorífic a Ana Maria Lajusticia Foto: Cedida


D’altra banda, el Premi Muncunill a la Innovació Honorífic, ha estat per a la reconeguda bioquímica, escriptora, conferenciant i prescriptora d'un estil de vida saludable, Ana María Lajusticia. Un guardó amb el que s’ha volgut reconèixer la seva trajectòria professional i la seva contribució com a exemple d'innovació constant en la recerca per a la millora de la Salut. 

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha destacat que aquests premis "premien la innovació, el talent, la visió, sense renunciar a tot allò que fa millor la vida de les persones, tot allò que ens fa progressar de veritat i que no es pot reduir a un simple benefici econòmic". L’alcalde ha remarcat que ha costat molt decidir aquests quatre premis entre una trentena de candidatures molt potents, amb trajectòries i actuacions de primera línia que mereixen també un reconeixement.