La Diputació atorga mig milió d'euros a Terrassa per millorar equipaments municipals

Es milloraran edificis culturals, biblioteques, escoles, equipaments esportius, edificis singulars i elements patrimonials i mercats

Una competició d'atletisme a la pista de Can Jofresa.
Una competició d'atletisme a la pista de Can Jofresa. | UAT
Redacció
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:07h
L’Ajuntament de Terrassa rebrà un total de 463.603,73 euros de la Diputació de Barcelona per a un seguit d’actuacions de millora en diferents equipaments de la ciutat, actuacions que ha portat o portarà a terme l’Ajuntament entre 2018 i 2019. Aquest programa d’ajuts, que es concedeixen a través del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019", estableix sis línies d’actuació que fan referència als equipaments culturals, bibliotecaris, educatius, esportius, edificis singulars i elements patrimonials i mercats.

Pel que fa referència a la línia de suport a equipaments culturals, una subvenció per un import de 50.000 euros contribuirà a finançar el projecte museístic de la Casa Soler i Palet. L’any 2019 es destinaran 50.000 euros més a les actuacions contemplades al projecte executiu de magatzem i sales taller de la planta baixa del Condicionament Terrassenc.

La Diputació també dota amb 50.000 euros la subvenció per a la instal·lació d’un sistema d’identificació per radiofreqüència a la Biblioteca Central, tal com està previst al nou Pla Municipal del servei Bibliotecari de Terrassa. L’objectiu és potenciar el servei d’autopréstec, adaptant els serveis a les actuals necessitats dels usuaris i usuàries. Així mateix, dona suport amb 13.603 euros al projecte ja executat de modificació i ampliació del control del sistema de climatització de la Biblioteca Central i a la reparació de la coberta de la Biblioteca del Districte 3.

Mercat de la Independència. Foto: Terrassa Turisme


50.000 euros a més aniran destinats a escoles com ara la reforma de la instal·lació elèctrica de l’Escola Municipal La Llar i el 2019 s’invertiran 50.000 euros en la substitució de calderes a diferents escoles de la ciutat, concretament a l’Escola La Roda, EMEE Fàtima, l’Escola Ramón y Cajal i CFA Anna Murià. Aquests canvis, a més, proporcionarien major estalvi energètic i la
reducció d’emissions contaminants.

Pel que fa a la línia de suport a equipaments esportius, es destinen un total de 100.000 euros per a diferents actuacions a la zona esportiva municipal de Can Jofresa. És el cas, aquest any 2018, del projecte de rehabilitació de la coberta del pavelló de Can Jofresa i, l’any 2019, del projecte bàsic d’execució de millores i reparacions de la pista d’atletisme per resoldre els problemes que presenta la instal·lació, aixecant i renovant la totalitat del paviment i configurant de nou la xarxa de sanejament.

Finalment, en la línia de suport a mercats, l’Ajuntament de Terrassa ha rebut una subvenció de 100.000 euros que es destinaran a finançar la redacció de l’avantprojecte i el projecte d’actuacions de reforma i millora del Mercat de la Independència a mig i llarg termini, incloent hi la redacció del Pla Director, que transformarà el Mercat de la Independència en un mercat modern adaptat a les noves necessitats.