Els Mossos d’Esquadra intervenen gairebé 2.000 plantes de marihuana en dos dies al Vallès

Hi ha una persona detinguda, veí de Mataró, que era a l’interior del immoble amb 950 plantes | El valor del total de la droga supera els 100.000 euros

Les plantes intervingudes pels Mossos en una de les dues cases de Bellaterra
Les plantes intervingudes pels Mossos en una de les dues cases de Bellaterra | Mossos d'Esquadra
Redacció
18 d'abril del 2018

Les plantes intervingudes pels Mossos en una de les dues cases de Bellaterra Foto: Mossos d'Esquadra


Els Mossos d’Esquadra han comissat en dos dies 1.778 plantes de marihuana a Bellaterra i que, segons la policia catalana, assoliria un valor aproximat de 107.800 euros. Una troballa iniciada per tenir indicis del cultiu d’aquesta droga en cases d’aquest barri de Cerdanyola.
 
El 3 de març, amb autorització judicial, els Mossos van entrar en un pis i van descobrir 924 plantes i sis kilograms de cabdells recollits i preparats per a la seva venda. El valor arribaria, aproximadament, els 17.800 euros. L’immoble tenia tota la infraestructura preparada pel cultiu, amb llums ventiladors, sistema de regadiu, termòstats, aparells d’aire condicionat i filtres inhibidors d’olor.
 

La infraestructura muntada amb llums i ventilació artificial Foto: Mossos d'Esquadra

Les plantes estaven en un espai del immoble Foto: Mossos d'Esquadra


A més, es va detenir una persona, veí de Mataró, que es trobava en el lloc. El passat 5 d’abril va passar a disposició a judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.
 
Els agents van descobrir que s’havia fet una connexió elèctrica fraudulenta. A més, “era precària i resultava perillosa per a la finca”, amb la possibilitat que s’originés un incendi.
 
Dos dies després, nova troballa
 
La mateixa unitat d’investigació del cos va descobrir una segona plantació el 5 de març. També s’havia manipulat la connexió elèctrica, amb perill d’incendi. Durant l’escorcoll, també amb permís judicial, van trobar 854 plantes, amb un valor de 90.000 euros al mercat il·lícit. Els Mossos van desfer tota la mecànica muntada pel cultiu.
 
La policia autonòmica manté la investigació oberta i no ha descartat que es practiquin més detencions.
 

Una altra de les plantacions desmantellades pels Mossos Foto: Mossos d'Esquadra

Una altra de les gairebé 2.000 plantes intervingudes Foto: Mossos d'Esquadra