La terrassenca Montse Jorba presenta el llibre «Les majestats de la Cerdanya»

Es fa aquest dimecres 18 d'abri a l'Arxiu Tobella

Redacció
18 d'abril del 2018
La sala d'actes de l'Arxiu Tobella de Terrassa acull aquest dimecres 18 d'abril a les 19.30h la presentació del llibres "Les majestats de la Cerdanya" de l'autora terrassenca Montse Jorba. El llibre pretén donar a conèixer unes imatges del Crist crucificat romàniques, les majestats vestides i en actitud triomfant, poc conegudes pel gran públic, donat que no es conserven al seu lloc d'origen sinó en diferents museus o col·leccions privades.

Tot i tenir en compte que la publicació està dedicada a les majestats cerdanes, datades entre els segles xii i xiii, també es dona una visió de conjunt de la tipologia iconogràfica i filiació estilística d'aquestes imatges romàniques que es van produir i venerar en el marc geogràfic de la Catalunya oriental. L'acte també comptarà amb la intervenció del doctor en història de l'art per la UAB, Carles Sànchez Màrquez 

L'autora, la terrassenca Montse Jorba, es llicenciada en Història de l'Art, Màster d'Anàlisi i Gestió del Patrimoni per la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del patronat de la junta de la Fundació Arxiu Tobella. El seu camp d'estudi és el de les connexions entre l'art romànic i el món bizantí en temps medievals.