«Els homes i les dones són éssers emocionals, anhelants i transcendents», a l'Espai Paraula

per Redacció, Terrassa , 16 d'abril de 2018 a les 16:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Espai Paraula de Terrassa organitza aquest dimarts 17 d'abril una conferència titulada "Els homes i les dones són éssers emocionals, anhelants i transcendents" a càrrec de Joan Coderch de Sans, doctor en Medicina, psiquiatre, membre titular de la Societat Espanyola de Psicoanàlisi (SEP).
 

Des de l'Espai Paraula es plantegen que fins a finals del segle passat sempre s’havia dit, com a motiu d’orgull, que el éssers humans eren, a diferència dels animals, abans de tot racionals.  Progressivament ens hem adonat que som fonamentalment emocionals, ens movem per emocions i fem servir les raons per justificar les nostres eleccions. Però també som anhelants i transcendents, és a dir, sempre  anhelem quelcom més, sentim necessitat d’allò que és fora dels nostres límits i ho cerquem en la ciència, l’art, la música, la poesia, la filosofia o la religió. Quan aquest anhel degenera sota la pressió de l’economia liberal i la desaparició de valors morals  caiem en el consumisme desenfrenat.
 
La xerrada és d'entrada lliure i es fa dimarts 17 d'abril a les 20.30 hores a l'Espai Paraula, situat al carrer de Sant Pere, 32-34 1r 4rta de Terrassa. 
 

 

Participació