El cementiri municipal de Terrassa tindrà una nova ossera

L'actual es va construir l'any 1996 i està arribant als límits de la seva capacitat

Redacció
17 d'abril del 2018
Funerària de Terrassa
Funerària de Terrassa | AFCM
Funerària de Terrassa està treballant en el projecte d’una nova ossera pel Cementiri Municipal ja que l’actual s’acosta al límit de la seva capacitat i es fa necessari fer- ne una de nova on destinar les restes cadavèriques de les exhumacions. L’actual ossera data del 1996 i té una capacitat de 200 m3 mentre que la nova, que es construirà a tocar de l’actual, en tindrà gareibé el doble, uns 360 m3. 

La nova ossera incorporarà passeres interiors per facilitar la feina dels operaris i la coberta inclourà una zona enjardinada amb obertures tapades amb pedra natural, des d’on s’acabarà d’omplir l’ossera quan des de les passeres interiors no sigui possible. Està previst que es faci durant l'any 2019

A banda de la nova ossera aquest mateix any 2018 Funerària de Terrassa durà a terme la  rehabilitació del Temple Multiconfessional i la de 17 blocs de nínxols. Aquesta actuació forma part de tot un seguit d’intervencions adreçades a garantir el bon estat de conservació dels blocs de nínxols d’una planta, els més antics del Cementiri. Aquests treballs van començar el 2014 amb la rehabilitació de dos blocs. El 2015 es va treballar en tres blocs més. El 2016, arran d’un estudi global, es va elaborar un pla d’intervenció general. Amb les actuacions programades fins el 2019, s’hauran rehabilitat 49 dels 53 blocs de nínxols d’una planta, amb una inversió total de prop de 800.000 euros.