El Banc de Sang de Terrassa posa en marxa una campanya de donacions per Sant Jordi

Alerten que les reserves de sang actualment només són de sis dies

Redacció
18 d'abril del 2018
El Banc de Sang de la Mutua de Terrassa posa en marxa una campanya de donacions de sang coincidint amb Sant Jordi. La campanya es farà els dies 19, 20 i 23 d'abril de les 9h a les 20h a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa. A més totes les persones que vinguin el dia de Sant Jordi s'emportaran una rosa com obsequi. 

Des del Banc alerten que l’estat de reserves actual del Banc de Sang no és òptim, ja que tenen reserves per a un total de sis dies, quan hauríen d’intentar mantenir la xifra a deu o dotze dies. En el cas concret del grup sanguini O- les reserves encara estan més minvades, només a 1 dia. Aquest és un grup molt preuat, ja que és el que anomenem "donant universal", és a dir, tothom pot rebre sang d’aquests donants. És important mantenir-ne les reserves ja que en situacions d’emergència o manca de sang d’altres grups, és la més utilitzada.

Banc de Sang també compta amb una novetat i bona notícia per als donants habituals de plasma, i és el fet que ja poden demanar cita prèvia per internet, tenint disponible l’agenda / calendari d’hores de cadascun dels Bancs de Sang fixes en el següent enllaç www.donarsang.gencat.cat/plasma, agilitzant la gestió d’aquest tipus de donació.