Quines són les propostes per aquest diumenge a Terrassa?

Un jove ballador dels Bastoners de Terrassa, a punt per ballar.
Un jove ballador dels Bastoners de Terrassa, a punt per ballar. | Joaquim Albalate
Redacció
22 d'abril del 2018
Aquest diumenge 22 d'abril Terrassa compta amb diverses propostes culturals, us en destaquem algunes:

Cursa solidària per la Justícia Social
Avinguda Bèjar amb Carretera de Matadepera a les 9.30h 
Arriba la cinquena cursa solidària organitzada per CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central i Prodis amb l'objectiu de recollir aliments, mitjançant la solidaritat i el compromís de les persones participants,  que correran els 5 km havent fet lliurament de 5 kg d’aliments (les criatures hi aporten 1 kg d’aliments) per ajudar a dignificar el dia a dia de les persones amb menys recursos.

Els Bastoners de Terrassa celebren el 37è aniversari
Cercavila pels carrers de Terrassa
L’entitat ha convidat sis colles diumenge representatives de la varietat i diversitat del ball de bastons arreu del territori català: Els Bastoners de Copons, Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere de Terrassa, Bastoners del Casc Antic de Barcelona, Ball de Bastons de Salou, Bastoners d’Esplugues de Llobregat i Bastoners de Moià. Després d'un esmorzar, a les 11h començarà una cercavila pels carrers del centre de la ciutat.

Visita guiada a la Masia Freixa
Oficina de turisme, plaça de Josep Freixa i Argemí, 11, a les 12h, gratuït
Es tracta d'una visita guiada pels racons d'aquest emblemàtic edifici de la nostra ciutat, situat al Parc de Sant Jordi. Els visitants podran conèixer de primera mà tot el que encara conserva aquesta casa modernista. 

Vermut musical 
Bau House, avinguda de Jacquard, 1 a les 12.30h, taquilla inversa
De tu a tu som un grup que sorgeix de les ganes de crear temes propis i explicar històries al públic. Som gent molt propera que ens agrada entrar en complicitat amb el públic. Ens considerem gent senzilla i plena d'il·lusió per la música i per la vida en general.

Matinal flamenc
Seu de Flamencologia ACA, avingunda d'Àngels Sallent 23, a les 12.30h, gratuït
Activitat de matinal flamenc de joves amb Pepa López y Juan González acompanyats pel guitarrista David Jiménez. Tot seguit es farà un "potaje" 

Menús de Tapes
Diferents restaurants de Terrassa, Viladecavalls i Vacarisses
Fins el 22 d'abril es podran degustar els millors menús de tapes proposats pels diferents establiments: croquetes de confit d’ànec amb poma, bikini trufat, coulant d’ou amb bolets i pernil... El Menú de Tapes consisteix en un mínim de cinc tapes creatives i innovadores per menú acompanyades de dues begudes (Estrella Damm o aigua) i un postre a un preu mig d'uns 20 o 25 euros per persona.

Exposició "Els tresors de la Seu d'Ègara"
Castell Cartoixa de Terrassa
L’exposició està formada per una vintena de plafons amb imatges del conjunt monumental acompanyades de textos explicatius que ajuden els visitants a conèixer la història i l’evolució d’un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants, singulars i representatius de Terrassa, de Catalunya i d’Europa.

«Jurásico: La isla perdida»
Centre Cultural de Terrassa, rambla d'Ègara 340 a les 12.30h i a les 18h
L’intrèpid veterinari d’espècies tropicals Paco Cuesta i la presentadora de televisió Cassandra Ramires, viuen una sèrie de catastròfiques i divertides escenes quan en un descuit, la periodista allibera els dinosaures de les gàbies. Situacions còmiques on els actors interactuaran amb els nens del públic que els ajudaran a escapar dels perills de la jungla i amb una posada en escena completament exòtica, accidents, errors tècnics, tormentes i molts efectes especials. A més a més, els nens i nenes veuran el primer vol d’una ‘avioneta’ dins d’un teatre.