Baròmetre de la ciutat

La ciutadania puntua amb un 7,71 la satisfacció de viure a Terrassa

L'aparcament, la neteja i la precarietat laboral són els aspectes pitjors valorats pels terrassencs

, Terrassa | 16/04/2018 a les 11:55h
Arxivat a: Societat, satisfacció, aparcament, baròmetre Terrassa, puntuació, baròmetre
Javier García i Xavier Muñoz a la presentació del Baròmetre
Javier García i Xavier Muñoz a la presentació del Baròmetre | Ajuntament de Terrassa
Els terrassencs i terrassenques valoren amb un notable l'estat de satisfacció de viure a la ciutat, segons les dades del primer Baròmetre de la Ciutat 2018 que ha posat en marxa l'Ajuntament. En concret de l'enquesta es desprèn que el grau de satisfacció de viure a Terrassa és de 7,71 punts sobre 10, tot i que la valoració de l'estat de la ciutat baixa fins al 6,89 punts. El grau d’identificació amb la ciutat és de 7,79 i el 74,53% de les persones enquestades creuen que la ciutat millorarà en el futur. 

És la primera vegada que l’Ajuntament fa una enquesta d’aquestes característiques, com a eina d’escolta activa amb voluntat de continuïtat, segons explica el regidor de Transparència, Javier García. L’objectiu principal de l’estudi ha estat orientat a un anàlisis quantitativa sobre l’opinió dels terrassencs i terrassenques al voltant de l’evolució de la ciutat i l’actuació pública i està previst que es repeteixi una vegada cada dos anys. 


L'aparcament, la neteja i la precarietat laboral, els aspectes pitjors valorats 

Pel que fa als serveis de la ciutat que reben una puntuació més baixa, el baròmetre apunta que els terrassencs no estan satisfets amb el servei d'obres i manteniment de l'espai públic, la mobilitat i el desenvolupament econòmic i l'ocupació. Dins del top deu d'aspectes pitjor valorats, també hi ha la immigració, la precarietat laboral o el manteniment de voreres i asfalt. A la mateixa pregunta però del barri on viuen, els enquestats asseguren que el problema més gran també el tenen amb el servei d'obres i manteniment de l'espai públic, seguit amb el servei de seguretat, via pública i protecció civil. A continuació els altres dos problemes que la ciutadania considera que hi ha als seus barris és la immigració i la mobilitat.

Amb tot, destaca que el problema que consideren que els afecta més a nivell personal és la precarietat laboral, les pensions i la situació d'inestabilitat política. En aquest sentit, l'aparcament, les oportunitats laborals, el manteniment dels carrers, la neteja o el civisme són els aspectes que reben una puntuació més baixa d'alguns aspectes de la ciutat. Els millors puntuats són el transport públic, els centres cívics o l'oferta comercial de la ciutat. 

 

Grau de satisfacció del Baròmetre de la ciutat de Terrassa


La ciutadania terrassenca també considera que mentre que l'estat general de la ciutat ha millorat, Catalunya i Espanya consideren que han empitjorat i el barri on viuen consideren que continua igual. No obstant això, els enquestats confien que la situació general millorarà en un futur. A la pregunta del problema més greu que té en l'actualitat Catalunya, Espanya i Europa els enquestats coincideixen que és la gestió política. 

En total s'han enquestat a una mostra de 1.100 persones de manera telefònica del 20 de febrer al 19 de març d'enguany. De les persones entrevistades, un 55,9% viuen a Terrassa des de sempre mentre que la mitjana de la resta és de 33 anys de residència a la ciutat. Pel que fa al nivell d'estudis, el 32,5% consideren que tenen un nivell baix (estudis primaris o sense estudis), el 41,5% tenen estudis secundaris generals i/o professionals. Finalment el 25,7% tenen estudis superiors. 

Contingut relacionat

01/01/1970

COMENTARIS

Bona feina Jordi Ballart
Anònim, 16/04/2018 a les 20:00
+9
-5
Bona feina Jordi Ballart
No te cap valor
Anònim, 16/04/2018 a les 21:16
+10
-0
Mil cent persones de 200 i pico mil, ho sento pero no arriveu al 1 per cent . No es valorable
Jordi Ballart?
Anònim, 17/04/2018 a les 00:13
+3
-11
Señor anònim, usted habla de dicho Jordi Ballart que dimitió dejando sin gobierno a Terrassa y creando una gran inestabilidad en nuestra ciudad? Su lema era "valentía por Terrassa", ya se saben las responsabilidades que debes tener como alcalde y la presión que puedes llegar a tener des de un principio. Y el hecho que dimitiera y dejara la ciudad en dicha situación de inestabilidad, es algo muy grave.
De izquierdas?
Paco Pepe, 17/04/2018 a les 07:13
+7
-1
Algunos políticos locales reflejan la realidad de nuestra ciudad, personalmente me gustaba mucho más la Terrassa industrial, el ruedo de los telares y sus calles repletas de personas hiendo o saliendo de sus fábricas, algunos de nuestros barrios muestran miseria, ojala que me equivoque, pero no creo que este joven político sea capaz de solucionar nada, este es de izquierdas como yo soy del planeta Júpiter.
Ciutat empresarial
Anònim, 17/04/2018 a les 08:45
+8
-0
Terrassa li falten empreses, té molts habitants i la majoria ha d,anar a buscar feina a altres ciutats. No ės normal.

Ja no parlem de la inseguretat i la bruticia que cada dia va a més.
Un poco de seriedad
Marc huguet, 17/04/2018 a les 13:52
+1
-3
Al senyor Modernista,del comentari de les 7:13(Paco Pepe):
Ruido de telares y gente saliendo de las fabricas???
Como se nota que usted no ha vivido en Terrassa,toda su vida.
En Terrassa hace más de 30 años que no existen dichos telares.
Si su contribución a la encuesta es esta,lo tenemos claro.
Vuelva a Jupiter,así al menos en un futuro podremos ir a vivir allí.
Que poca idea tiene algunos de la realidad de Terrassa.
En Terrassa,tenemos otros y grandes problemas y no son los telares "precisamente"
Mals comuns
Anònim, 18/04/2018 a les 10:26
+0
-2
Als qui suggereixen que a Terrassa hi ha misèria i hi manca empresa:
I A LA RESTA DE L'ESTAT? I A GRAN PART D'EUROPA?
Que fàcil és carregar als d'aquí allò que està anant malament arreu.
EstimoTerrassa
Francesc Josep, 19/04/2018 a les 07:55
+0
-0
Efectivament, malauradament la misèria no només existeix en un mateix lloc, però no es pot negar, existeix també a Terrassa, només cal anar a passejar per segons quins barris de la nostra ciutat, en alguns d'ells es poden veure mercats improvisats venent el que s'han trobat en els contenidors d'escombraries, això és normal? Algú es pot creure a hores d'ara que en les barraques d'alguns horts no hi ha famílies vivint tots els dies de l'any? Personalment també m'agradava molt més la Terrassa de fa uns anys enrere , no sóc nascut a Terrassa, però me la conec des de fa més de 55 anys, els meus primers espaguetis me'ls vaig menjar assegut a la falda del meu pare a l'hostal del fum.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Usuàries de La Llar jugant al Joc de la memòria
Usuàries de La Llar jugant al Joc de la memòria | A.M.
Anna Mira
01/01/1970
Es tracta del joc de taula per jugar amb amics i familiars "Els colors de la memòria" i una sala multisensorial per relaxar-se o estimular-se, segons convingui
01/01/1970
A Sant Cugat del Vallès ha cremat una habitació d'una planta baixa però no hi ha hagut cap ferit
01/01/1970
El nou director general de Trànsit vol posar remei a l'augment dels accidents mortals arreu de l'Estat i se centra en l'ús del mòbil al volant
Casa Baumann
Casa Baumann | Arxiu
01/01/1970
Descobreix les propostes que t'ofereix la ciutat