Baròmetre de la ciutat

La ciutadania puntua amb un 7,71 la satisfacció de viure a Terrassa

L'aparcament, la neteja i la precarietat laboral són els aspectes pitjors valorats pels terrassencs

per Anna Mira, Terrassa | 16 d'abril de 2018 a les 11:55 |
Javier García i Xavier Muñoz a la presentació del Baròmetre | Ajuntament de Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els terrassencs i terrassenques valoren amb un notable l'estat de satisfacció de viure a la ciutat, segons les dades del primer Baròmetre de la Ciutat 2018 que ha posat en marxa l'Ajuntament. En concret de l'enquesta es desprèn que el grau de satisfacció de viure a Terrassa és de 7,71 punts sobre 10, tot i que la valoració de l'estat de la ciutat baixa fins al 6,89 punts. El grau d’identificació amb la ciutat és de 7,79 i el 74,53% de les persones enquestades creuen que la ciutat millorarà en el futur. 

És la primera vegada que l’Ajuntament fa una enquesta d’aquestes característiques, com a eina d’escolta activa amb voluntat de continuïtat, segons explica el regidor de Transparència, Javier García. L’objectiu principal de l’estudi ha estat orientat a un anàlisis quantitativa sobre l’opinió dels terrassencs i terrassenques al voltant de l’evolució de la ciutat i l’actuació pública i està previst que es repeteixi una vegada cada dos anys. 


L'aparcament, la neteja i la precarietat laboral, els aspectes pitjors valorats 

Pel que fa als serveis de la ciutat que reben una puntuació més baixa, el baròmetre apunta que els terrassencs no estan satisfets amb el servei d'obres i manteniment de l'espai públic, la mobilitat i el desenvolupament econòmic i l'ocupació. Dins del top deu d'aspectes pitjor valorats, també hi ha la immigració, la precarietat laboral o el manteniment de voreres i asfalt. A la mateixa pregunta però del barri on viuen, els enquestats asseguren que el problema més gran també el tenen amb el servei d'obres i manteniment de l'espai públic, seguit amb el servei de seguretat, via pública i protecció civil. A continuació els altres dos problemes que la ciutadania considera que hi ha als seus barris és la immigració i la mobilitat.


Amb tot, destaca que el problema que consideren que els afecta més a nivell personal és la precarietat laboral, les pensions i la situació d'inestabilitat política. En aquest sentit, l'aparcament, les oportunitats laborals, el manteniment dels carrers, la neteja o el civisme són els aspectes que reben una puntuació més baixa d'alguns aspectes de la ciutat. Els millors puntuats són el transport públic, els centres cívics o l'oferta comercial de la ciutat. 

 

Grau de satisfacció del Baròmetre de la ciutat de Terrassa


La ciutadania terrassenca també considera que mentre que l'estat general de la ciutat ha millorat, Catalunya i Espanya consideren que han empitjorat i el barri on viuen consideren que continua igual. No obstant això, els enquestats confien que la situació general millorarà en un futur. A la pregunta del problema més greu que té en l'actualitat Catalunya, Espanya i Europa els enquestats coincideixen que és la gestió política. 

En total s'han enquestat a una mostra de 1.100 persones de manera telefònica del 20 de febrer al 19 de març d'enguany. De les persones entrevistades, un 55,9% viuen a Terrassa des de sempre mentre que la mitjana de la resta és de 33 anys de residència a la ciutat. Pel que fa al nivell d'estudis, el 32,5% consideren que tenen un nivell baix (estudis primaris o sense estudis), el 41,5% tenen estudis secundaris generals i/o professionals. Finalment el 25,7% tenen estudis superiors. 

 

Participació