Endesa valoritza el 91% dels residus gestionats al Vallès i el Maresme durant l'any 2017

Hi figuren oli aïllant i emulsions d'aigua amb oli dels transformadors

Residus gestionats per Endesa
Residus gestionats per Endesa | Endesa
Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:44h
La companyia energètica Endesa ha aconseguit valoritzar el 91% dels residus retirats durant el 2017 a les comarques del Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Aquest procés es realitza per aprofitar al màxim els residus derivats de les diferents obres de manteniment i millora de la xarxa elèctrica que la Companyia realitza en els diferents municipis de les comarques.

La valorització pretén anar un pas més enllà de la gestió dels residus, ja que intenta reutilitzar i aprofitar aquests materials per a altres utilitats, d'acord amb la filosofia de l'economia circular. El concepte de valorització fa referència als residus que Endesa, a través d'un gestor autoritzat, sotmet a tractament o bé es poden recuperar, com les bateries, piles, cables, metalls, etc, o reciclar, ja siguin fustes, matèries inorgàniques, compostos metàl·lics, etc, o fins i tot regenerar, com els olis minerals.

Una altra manera de categoritzar els residus derivats de les activitats de la Companyia és a especials o no especials, on durant l'any passat, el 28% del material processat corresponen a residus especials. Com a exemples hi figuren oli aïllant i emulsions d'aigua amb oli dels transformadors, mentre que el gruix important dels residus, el 72% que s'han gestionat són els coneguts com a residus no especials, com ferralla, aïlladors, runes, cablejat elèctric, pals de formigó, paper i plàstics, entre d'altres.