El govern i TeC uneixen forces per prioritzar els temes clau de la ciutat de cara al futur

Han creat una Comissió Estratègica que finalitzarà poc abans de les eleccions municipals del 2019

Alfredo Vega i Xavi Matilla a la roda de premsa de presentació de la Comissió Estratègica
Alfredo Vega i Xavi Matilla a la roda de premsa de presentació de la Comissió Estratègica | Ajuntament de Terrassa
13 d'abril del 2018

El govern local del PSC i Terrassa en Comú (TeC) han posat en marxa la Comissió d'Estratègia, un grup de treball que vol abordar temes estratègics de la ciutat. Així, a poc més d'un any de les eleccions municipals el PSC i TeC han unit forces per liderar la reflexió i priorització dels temes clau de Terrassa. L'objectiu de la comissió és el d'impulsar un marc de debat polític per crear un procés d'anàlisi i reflexió amb una diagnosi de problemàtiques i reptes de futur de cara al futur de la ciutat. 

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha explicat a la roda de premsa de presentació que aquesta comissió arriba en un "context de màxima complexitat, amb una realitat canviant i una fragmentació política" a la societat, però que també es fa evident al ple de l'Ajuntament, ha recordat Vega. Per la seva banda, el portaveu dels comuns, Xavi Matilla, ha assegurat que aquesta comissió "és innovadora a la ciutat" i que es fa "en favor de Terrassa perquè la ciutat necessita d'aquest espai de treball". Segons Matilla ara "cal tornar a mirar la ciutat amb una visió renovada per abordar projectes a curt, mig i llarg termini".

Han assegurat que "no es tracta d'un anàlisi profund de la ciutat sinó d'una reflexió proactiva i positiva de la ciutat" dividit en tres àmbits: les persones, el territori i l'economia. Tres eixos a partir dels quals s'analitzarà i es reflexionarà. L'àmbit de les persones i dels drets socials té la voluntat de ser una qüestió transversal per avançar cap a una societat més justa i igualitària. Pel que fa al territori inclou una reflexió sobre l'habitatge, l'espai públic i la qualitat ambiental i, finalment, l'àmbit de la promoció econòmica se centrarà a potenciar l'activitat econòmica, l'ordenació de polígons industrials, o l'educació entre d'altres. 


Aconseguir el "màxim conscens"

Tant Vega com Matilla han expressat que la voluntat d'unir forces entre el govern i el principal grup de l'oposició té una clara "visió política d'esquerres amb una estratègia compartida però en cap cas excloent". En aquest sentit han insistit amb la seva voluntat per aconseguir el màxim de concens tant amb la resta de grups polítics com amb els agents ciutadans que participin del procés, "no volem treure del debat a la resta de forces polítiques municipals", han assegurat.

S'han acordat quatre fases de la comissió que finalitzarà a finals d'any. Actualment s'està fent la fase de diagnosi juntament amb els tècnics municipals, abans de l'estiu està previst que s'acabi la fase de definició i concreció de propostes. Cap al setembre s'obrirà el document per complementar-lo amb els altres partits i sectors de la ciutat i, finalment, entre novembre i desembre es presentarà el document que marcarà les bases estratègiques de la ciutat.