Sant Quirze escull rebatejar com a U d'Octubre el carrer Alfons XIII

El canvi es farà a partir d'una votació popular

El carrer Alfons XIII de Sant Quirze
El carrer Alfons XIII de Sant Quirze | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
14 d'abril del 2018
El municipi de Sant Quirze del Vallès tindrà un carrer dedicat a l'U d'Octubre. Així ho ha decidit la ciutadania a través d'un procés participatiu, i que suposarà l0eliminació del nomenclàtor local del carrer Alfons XIII.

Un total de 563 veïns han participat al procés de votació per escollir el nom de tres espais del poble, on a banda del carrer Alfons XIII es buscava nom per batejar la sala històrica i la sala nova de la Patronal. De les tres propostes finalistes, la ciutadania ha escollit que el carrer Alfons XIII sigui el carrer U d’octubre (249 vots, 44,95% del total), que la Sala Històrica de la Patronal es denomini Sala Josep Brossa (219 vots, 40,56% del total), i que la Sala Nova de la Patronal tingui per nom Sala Salut Pastor (214 vots. 38,98% del total).

Procés Participatiu

Ahir dimecres 11 d’abril es va reunir la Comissió de Nomenclàtor de l’Ajuntament per tal de conèixer el resultat del procés participatiu, que es va iniciar el passat 12 de febrer, quan la ciutadania va poder presentar propostes de noms. El procés va comptar amb més de 400 propostes. D’entre aquestes, la Comissió de Nomenclàtor va proposar a votació les tres propostes que més suport van tenir:

Sala històrica de la Patronal: Lluís Maria Xirinacs; Caterina Albert; o Josep Brossa.
Sala nova de la Patronal: Muriel Casals; Salut Pastor; Pepe Rubianes
Carrer Alfons XIII: U d’octubre; carrer de la República Catalana; Llibertat.