L’exposició «Els tresors de la Seu d’Ègara» arriba a Terrassa

La mostra es pot veure a diferents espais de la ciutat, després d’haver estat exposada a Brussel·les

Redacció
13 d'abril del 2018
Actualitzat el 17 d'abril a la 13:18h
Dins dels actes de l’Any europeu del Patrimoni Cultural, l’Ajuntament i el Museu de Terrassa organitzen l’exposició "Els tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català". La mostra es podrà visitar al Castell Cartoixa de Vallparadís entre l’11 d’abril i el 6 de maig; a la Casa Alegre de Sagrera entre el 9 i el 27 de maig; a la Seu d’Ègara entre l’1 de juny i el 4 de juliol; i a la Seu de la Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) entre el 6 i el 27 de juliol.

L’exposició està formada per una vintena de plafons amb imatges del conjunt monumental acompanyades de textos explicatius que ajuden els visitants a conèixer la història i l’evolució d’un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants, singulars i representatius de Terrassa, de Catalunya i d’Europa.

A través d’aquesta mostra es vol interpretar l’evolució del conjunt monumental i difondre el seu valor cultural i patrimonial al conjunt de la societat. Un compendi d’art, història i cultura que ofereix una visió ajustada de l’extraordinària realitat i evolució de la Seu d’Ègara, des dels seus orígens a l’època ibèrica i romana, passant pels successius períodes altmedieval, romànic, gòtic i modern fins arribar a l’actualitat.

La Seu d’Ègara conforma un conjunt monumental únic a Europa que té una trajectòria de continuïtat en la història. Amb aquesta exposició es vol posar en valor la importància del conjunt monumental i apropar la seva història i la seva evolució als visitants a través dels diferents esdeveniments històrics i períodes artístics que el van influenciar. La mostra facilita una aproximació a la Seu d’Ègara des d’àmbits com l’arqueologia, l’arquitectura o la pintura, explicant de forma entenedora i divulgativa les diferents troballes vinculades, primer, amb els orígens de l’emplaçament i, després, amb el posterior conjunt episcopal de la Seu d’Ègara.