Vega: «Volem seguir governant Terrassa el 2019 per liderar el progrés i crear un marc d'oportunitats pel futur»

Ho ha dit a la jornada de política municipal que ha celebrat l'agrupació local del PSC, aquest cap de setmana a Can Parellada

Redacció
09 d'abril del 2018
Actualitzat el 12 d'abril a les 15:12h
Dissabte l'agrupació local del PSC a Terrassa ha celebrat una jornada de política municipal al casal cívic de Can Parellada. L'objectiu de la iniciativa ha estat implicar als afiliats i afiliades per realitzar una autoavaluació col·lectiva de la tasca feta pel PSC al capdavant del govern de la ciutat. Durant tot el matí, la militància socialista ha treballat en cinc comissions diferents les 500 propostes que formen part del programa electoral 2015. En l'acte de clausura de la Jornada, el primer secretari del PSC a Terrassa i alcalde de la ciutat, Alfredo Vega ha recordat que ara fa tres anys, "aprovàvem en aquest mateix casal cívic de Can parellada el nostre programa electoral i avui tornem per tancar el cercle".

De les comissions de treball realitzades s'han fet 5 informes, i ara caldrà tractar la informació per a poder donar les dades totals, tot i així Vega ja ha avançat que des del govern "hem donat compliment a una gran majoria del programa, demostrant que estem a l'alçada i que respectem als ciutadans i ciutadanes que ens van donar la confiança el 2015" i com a exemple d'això, l'alcalde ha volgut remarcar "la creació del nou Districte 7 que avui ja és una realitat i que millorarà la vida dels veïns i veïns de Les Fonts i Can Parellada".

El líder dels socialistes locals s'ha mostrat satisfet d'haver afrontat i superat les crisis que han afectat al govern de la ciutat "i ho hem fet amb l'esforç de tots i totes, a base de diàleg i molta feina. Les dificultats ens han fet ser més forts i una mica millors. Creiem que cap altra formació a Terrassa hauria estat capaç de gestionar amb tanta serenitat i responsabilitat una situació així de complexa".
 
Pel que fa als projectes prioritaris per aquest darrer any que queda de legislatura, Vega ha destacat que cal "garantir el bon funcionament dels serveis municipals, treballar per al dia a dia i saber també mirar cap un horitzó més llunyà, detectar les oportunitats i els perills, trobar la força que ens fa sumar i ens fa posar d'acord per als objectius compartits i consensuats". Segons ha manifestat Vega "crec que la ciutat s'ha governat i es segueix governant bé, però també cal que treballem per millorar moltes coses i saber ser constructius i  eficaços".

Els socialistes han assegurat que encaren la recta final del mandat "amb optimisme, amb ganes, amb un bon equip i amb un partit que té moltes idees i que vol seguir millorant aquesta ciutat". Segons Vega "volem seguir governant Terrassa al 2019, tenim un projecte de futur que compartim amb gran part del municipi, volem liderar el progrés, preservar el benestar social i crear un marc d'oportunitats per al futur".

L'acte de cloenda de la Jornada de Política Municipal també ha comptat amb la presència de la primera secretària de la Federació del PSC Vallès Oest, Ana Maria Martínez, que ha fixat com a objectiu seguir treballant "per una ciutat innovadora i progressista" i ha afegit: "els ajuntaments som l'administració més propera i necessitem donar resposta a problemes reals, amb solucions reals. Molts equips de govern han oblidat això i han posat per davant la política nacional a la gestió local".
 
Per la seva banda l'alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Antonio Balmón ha començat la seva intervenció felicitant la feina dels socialistes terrassencs. El dirigent del PSC ha declarat que la societat actual, no es divideix en "dos eixos esquerra i dreta, sinó que hi ha moltes més dicotomies i que a Catalunya, s'afegeix el trencament que s'ha produït". Antonio Balmón ha insistit en la necessitat de buscar "projectes i propostes universals, que interessin a una gran multitud de persones". "Hem de treballar des de la moderació i amb la fermesa de les nostres conviccions i actuacions" ha declarat l'alcalde de Cornellà.

De tot el treball realitzat en aquesta Jornada, en resultarà un informe que recollirà les conclusions per blocs i que es presentaran i debatran en la propera assemblea del PSC Terrassa que tindrà lloc entre els mesos d'abril i maig.