começ local

La CUP denuncia que «els barris són un desert comercial»

Asseguren que l'estudi de comerç fet per l'Ajuntament no estudia la salut global del comerç local i rebutgen el diagnòstic "triomfalista"

per Redacció, Terrassa , 9 d'abril de 2018 a les 13:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fruiteria tancada a la plaça del Progrés Foto: Cedida


La CUP de Terrassa considera errat l'anàlisi que ha fet la regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Terrassa i la Gerència de Comerç de la Diputació de Barcelona, "Anàlisi d'hàbits de consum i compra a Terrassa 2017". Asseguren que no estudia la salut global del comerç local a Terrassa, sinó que "es limita a analitzar algunes pautes de consum dels usuaris". Per la CUP "la percepció ciutadana difereix molt d'aquest diagnòstic triomfalista". 


Segons el regidor Marc Medina, "els barris són un desert comercial, no paren de tancar botigues tant d'històriques com de més recents", i assegura que els comerços amb més èxit i facturació són "franquícies que s'enduen el benefici econòmic fora de Terrassa". Manifesten la falta de teixit comercial dels barris així com d'algunes botigues especialitzades com ara peixateries. 

Des de la Candidatura d'Unitat Popular fan un repàs d'alguns comerços que han abaixat les persianes recentment a la ciutat. És el cas de la papereria i llibreria Egara, al carrer Gutenberg; l'anunci de liquidació de stocks i tancament al llarg de l'any 2018 que ha anunciat per la cèlebre jogueteria aeromodelista Edima, al carrer de Gaudí; les botigues d'esports com Terrassa Sport, al carrer pare Llaurador; i botigues d'alimentació com l'històric Forn Vergés. La Room al carrer de la Rutlla, Racris a l'avinguda d'Abat Marcet o Guainia Outfit al carrer Gutenberg, són altres comerços desapareguts en el darrer any. La CUP també denuncia que el 10% de les parades dels dos mercats municipals de Terrassa es mantenen buides i anuncia que "la majoria de comerç que obre se centra en grans superfícies alimentàries" com ara Mercadona, Esclat, Bon Preu, Lidl, Condis, Dia o Caprabo. Medina apunta que "sembla evident la necessitat d'aplicar una moratòria a l'obertura de noves grans superfícies a Terrassa, tant en trama urbana com en les rodalies de la ciutat".

Una altra crítica de la CUP és que l'informe de l'Ajuntament no distingeix entre comerç local, franquícies, grans superfícies i centres comercials de manera que "no es coneix el destí final de la facturació econòmica" del conjunt del comerç.

 

Participació