AUTEMA (c-16)

El preu de l'Autopista Terrassa - Manresa pujarà un 82% els laborables a partir de 2019

La doble tarifa actual només es mantindrà per als usuaris que paguin usant Teletac o l'app mòbil d'Autema

per Pere Fontanals, Manresa | 7 d'abril de 2018 a les 18:00 |
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir de l'1 de gener de 2019, el preu del peatge central de l'Autopista Terrassa - Manresa (C-16) per a un turisme convencional serà de 7,84 euros més l'increment anual, tots els dies de l'any, independentment de si és laborable o festiu. O sigui, la doble tarifa actual desapareixerà a partir de l'any que ve i tots els preus s'igualaran a l'alça. L'única manera de mantenir aquest descompte per als dies laborables serà pagant a través de Teletac o l'app mòbil d'Autema. L'entrada pel peatge lateral se situarà en els 3.94 euros més l'increment que pateixi la tarifa amb el canvi d'any, de dilluns a diumenge.

A la pràctica, sobre els preus d'aquest 2018, significarà un increment que rondarà el 82% en el preu del peatge dels dies laborables, un 81,9% més en el peatge troncal i fins a un 82,4% més en el lateral, per a turismes.


D'aquesta manera es penalitzarà els usuaris ocasionals de les vies ràpides que no acostumen a usar el Teletac en el cotxe, o als que condueixen vehicles sense sistema de navegació, que és imprescindible per activar el sistema de pagament de l'app d'Autema.

El Decret 337/2017 de la Generalitat de Catalunya en el qual es varen aprovar aquestes modificacions manté els descomptes en els peatges dels dies laborables entre les 7.00h i les 10.30h i les 17.00h i les 21.00h, sempre que s'empri per pagar el Teletac o l'app mòbil d'Autema. Els descomptes són d'un 50% en el peatge troncal de Sant Vicenç i del 100% en el lateral en direcció nord en els dos sentits de la marxa.

 

Participació