Membres del «Kasalet» alerten que el local okupat està «en perill»

El dimarts 17 d'abrils se celebra el judici de dotze persones per defensar el local

Imatge de la roda de premsa dels membres del
Imatge de la roda de premsa dels membres del | Anna Mira
06 d'abril del 2018
Actualitzat el 11 d'abril a les 11:49h
Membres del Casal Okupat i Autogestionat Joan Berney de Terrassa, conegut com a "Kasalet" han fet pública la seva reivindicació de cara al judici previst pel dimarts 17 d'abril. En una roda de premsa, aquest divendres al migdia davant de l'Ajuntament de Terrassa, han recordat que "12 persones seran jutjades per defensar aquest local okupat i autogestionat" de la ciutat. Fa just un any que els membres del mateix col·lectiu alertaven de l'inici del procés judicial pel desallotjament del local situat al carrer de la Societat de la ciutat a partir de la denúncia del grup VisolGran S.L. Des d'aleshores el "Kasalet" ha organitzat diverses activitats de solidaritat així com també el què han anomenat "batalla judicial" per tal d'aturar el judici. 

No obstant això, i després de tres pròrrogues, el dimarts 17 d'abril dotze persones del local okupat hauran de delcarar davant del jutge. Des del col·lectiu l'han qualificat de "judici polític" ja que consideren que "no només volen retornar la finca a la propietat sinó que també es vol acabar amb la resistència i la dissidència que representem", han assegurat. La roda de premsa també ha servit per anunciar la manifestació que han convocat per divendres 13 d'abril a les 20 hores al Raval de Montserrat i la concentració que tenen prevista pel dia del judici, a les 10h davant dels jutjats de la ciutat. 

Entre les seves reivindicacions els membres del "kasalet" han manifestat la "falta de voluntat de l'Ajuntament" per dialogar i han assegurat que "hem estès la mà varies vegades i no hem rebut cap resposta" del Consistori terrassenc. 

Història del "Kasalet"

L'edifici de l'actual "Kasalet" portava anys abandonat i es va okupar a finals dels anys 90 per un grup de joves de l’assemblea d’okupes de terrassa i del col·lectiu Acció Autònoma. En un primer moment es va rehabilitar i condicionar per fer-ne ús com habitatge fins l'any 2003 quan va passar a ser un espai de reunió del col·lectiu acció Autònoma. Va ser el mes de març del 2005 quan es va rehabilitar i condicionar i es va obrar coma centre social amb el nom de Kasal okupat i autogestionat Joan Berney, en memòria del company sociòleg i anarquista que fou membre dels moviments socials de Terrassa i altres ciutats, que va morir poc abans de la inauguració.

Des d'aleshores aquest espai ha estat un referent dels moviments socials de la ciutat. De fet, des del "Kasalet" han expressat que "davant la manca d’espais a la ciutat on les persones puguin organitzar-se lliurement, i existint molts espais abandonats, vam okupar el Kasalet per donar resposta a aquesta necessitat".