Una empresa terrassenca rebrà 50.000 euros de la UE per tirar endavant un «projecte innovador»

L'empresa Hilados Egarfil és una de les nou empreses catalanes escollides per la Unió Europea

Imatge d'Hilados Egarfil
Imatge d'Hilados Egarfil | Cedida
Redacció
06 d'abril del 2018
Actualitzat el 09 d'abril a les 11:41h
La UE donarà suport financer a nou petites i mitjanes empreses (pimes) catalanes amb 50.000 euros a cadascuna (450.000 en total) perquè facin un pla empresarial i desenvolupin "projectes innovadors". Les empreses han estat triades en la darrera convocatòria de l'instrument del Consell Europeu de la Innovació dedicat a les pimes i rebran fons provinents d'Horitzó 2020, el programa de recerca i innovació de la UE.

De les nou finalistes es troba la terrassenca Hilados Egarfil, ccinc són a Barcelona (8wires, Leukos, Re Circula Solutions, Surgitrainer i X1 Wind) i la resta a Castelldefels (Aureel), Sant Cugat del Vallès (Pharmacelera) i Lleida (Zymvol Biomodeling). Els projectes dissenyats per aquestes pimes toquen sectors molt diversos; la recerca i la medicina però també altres com l'energia o el reciclatge.
 
En global, la UE donarà suport a 257 pimes de 31 països amb 12,65 milions d'euros. La majoria de les empreses pertanyen a l'àmbit de la salut, l'enginyeria i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i bona part d'elles tenen la seu a Espanya (45), Itàlia (28) o Israel (23).

Com a exemple de projectes triats per rebre finançament europeu destaquen un pla d'enllumenat públic alimentat per energia solar, programes informàtics que fan servir tècniques de realitat augmentada per ajudar les noves plantes industrials a fer el seguiment de la seva cadena de producció, una eina per diagnosticar l'apnea del son, una innovadora  tecnologia de pagament a través del mòbil, màquines expenedores de pintura i una màquina d'embolicar amb embalatges sostenibles.