L'Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa, escollit per fer un projecte d’innovació educativa

El projecte girarà entorn de la cultura científica i la tecnologia.

Redacció
08 d'abril del 2018
Actualitzat el 12 d'abril a les 15:10h

Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa Foto: Cedida


L’institut Nicolau Copèrnic de Terrassa inicia un projecte d’innovació educativa en aliança amb el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. El centre participa en el programa "Magnet, aliances per a l'èxit educatiu", impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB. 

Aquest programa promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució d’excel·lència en un camp del coneixement específic. Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa. El programa està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.

L’institut Nicolau Copèrnic de Terrassa es va presentar a la convocatòria d’enguany i ha estat un dels centres educatius seleccionats per desenvolupar aquest projecte d’innovació durant els propers 4 anys. El projecte Magnet de l’institut Nicolau Copèrnic girarà entorn de la cultura científica i la tecnologia. Per això han trobat en el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) un gran aliat. La fàbrica tèxtil, les energies renovables, l’arqueologia industrial, la industrialització i la sostenibilitat i el medi ambient són algunes de les temàtiques que el centre treballarà amb l’alumnat per generar-los motivació per la investigació i la resolució de problemes. Sempre sense perdre de vista un projecte pedagògic basant en la personalització de l’aprenentatge.

Les institucions que hi participen són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement. El programa Magnet és una oportunitat per a l’institut per oferir un aprenentatge adaptat a les necessitats formatives de l’alumnat en la societat actual, implementant noves metodologies de treball. Amb una formació i acompanyament constants i amb l’aliança amb un institució de prestigi, el centre educatiu avança cap a un enfocament multidisciplinari i un aprenentatge significatiu, que situa l’alumne al centre.