La terrassenca Montserrat Espallargas presenta el llibre «El Clan de Sa Ràpita» a Terrassa

L'autora va guanyar el premi Ferran Canyameres 2017 amb aquest llibre

Redacció
04 d'abril del 2018

L'escriptora terrassenca Montserrat Espallargas presenta el seu llibre "El Clan de Sa Ràpita", amb el qual va guanyar el premi Ferran Canyameres 2017. És la primera vegada que un autor terrassenc rep aquest premi i la cinquena vegada que el rep una dona. La presentació es fa aquest dijous 5 d'abril a les 19h a la llibreria la Casa del Llibre, situada al carrer Cremat de Terrassa i anirà a càrrec de l'escriptor Rafael Vallbona, que va guanyar l'anterior edició d'aquest mateix premi, i del president d'Òmnium Cultural de Terrassa, Xavier Ordeix. 

 

"El Clan de Sa Ràpita" és una novel·la negra que retrata el col·lectiu universitari i on l’autora planteja una crítica a la pseudo intel·lectualitat. La història s’emplaça en el Campus Universitari de les Illes Balears i a la localitat mallorquina de Sa Ràpita i té com a punt de partida l’assassinat d’un rector de la Universitat que va participar en els fets del maig francès del 68. Des d’un primer moment, l’argument de la història apunta a una consigna d’aquest període de protestes estudiantils i obreres com a un dels possibles motius de la seva mort.

Montserrat Espallargas i Barceló és llicenciada en periodisme per la UAB. Ha estat periodista a la ràdio i al diari i també responsable de comunicació corporativa. En l’actualitat treballa com a docent de català i habilitats comunicatives, i també és terapeuta d’habilitats socials per a nens amb problemes d’assetjament, víctimes o agressors. Com a autora, Espallargas ha manifestat en diverses ocasions el seu doble compromís, primer, amb un intent de trobar noves veus narratives dins l'àmbit literari, i, segon, amb la recuperació de les diferents varietats lingüístiques del territori de parla catalana. "El Clan de Sa Ràpita" n’és un clar exemple, ja que està escrit en la varietat mallorquina.