Consells de seguretat per evitar robatoris a casa

Una de les tipologies delictives més habituals en períodes de vacances són els marcadors

Un dels forats en una finestra
Un dels forats en una finestra | Cedida
Redacció
08 d'abril del 2018

Els Mossos d'Esquadra donen a conèixer alguns consells de seguretat per evitar robatoris a domicilis. Segons les informacions dels agents, els lladres accedeixen als domicilis principalment per finestres i/o portes corredores. Per aquesta raó es recomana la instal·lació d'un mecanisme econòmic i força efectiu com ara el passador. També asseguren que és important tancar les finestres i portes amb el passador encara que siguem a casa.

Pel que fa al pany, es recomana tancar-lo donant dues voltes de clau, siguem o no a casa. Si l'escut del pany és massís molt millor, ja que són més segurs. En les comunitats de veïns els agents recomanen no deixar entrar a qualsevol persona no identificada, sigui pel porter automàtic o per l'entrada del pàrquing. Els Mossos d'Esquadra recorden també que en cas de trobar-se amb un intrús es recomana no oferir resistència i facilitar-li la sortida.

Davant qualsevol persona que ens generi desconfiança al voltant del nostre domicili, sigui perquè no la coneixem o bé perquè està en actitud vigilant, cal trucar al 112. Els agents també asseguren que és important donar el màxim d'informació possible tant de les persones com dels vehicles.

Hi ha una tipologia delictiva més habitual en períodes de diversos dies festius i vacances que són els marcadors. Consisteix a posar petites peces de plàstic transparent que són pràcticament invisibles a les portes dels domicilis. Si passen els dies i el marcador no ha caigut vol dir que els propietaris estan de vacances i per tant entrar a robar té menys riscos. En el cas que trobin aquests marcadors també alerten que sense tocar-los truquin al 112.