Set terrassencs guanyen el premi Sambori Òmnium

A Terrassa hi ha participat 1.425 alumnes de 9 centres educatius, que han presentat 57 treballs

per Redacció , 3 d'abril de 2018 a les 13:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Premiats del Premi Sambori del Vallès Occidental Foto: Òmnium Cultural


En total 18 alumnes d'entre primària i batxillerat i cicles formatius de la demarcació del Vallès Occidental es van emportar un primer, segon o tercer premi en la 12a edició del Premi Sambori Òmnium. Set dels premiats són alumnes de Terrassa, que juntament amb la resta, han passat automàticament a la final, optant al premi a millor obra a nivell de Catalunya.


La comarca del Vallès Occidental, que inclou les quatre seus (Rubí, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa) ha comptat amb una participació de 40 centres, presentant un total de 215 treballs. A Terrassa hi ha participat 1.425 alumnes de 9 centres educatius, que han presentat 57 treballs. A més a més, des del Vallès Occidental també s'edita un llibret amb totes les narracions guanyadores de la comarca, una iniciativa que va començar l'any passat i que permet als alumnes veure la seva obra publicada.

Els premiats han sigut la Nerea Sallan Molina de l'Escola Andersen de Terrassa, que s'ha endut un tercer premi del cicle inicial de primària; la Melinda Sierra Pérez també de l'Escola Andersen de Terrassa, guanyadora del tercer premi del cicle mitjà de primària; el Martí Puig Gallés de l'Institut Montserrat Roig de Terrassa, que ha guanyat el primer premi del primer cicle de secundària. En la categoria de segon cicle de sencundària que els tres premis han caigut a Terrassa amb el primer per Quim Paloma Esteba de l'Escola Tecnos de Terrassa, el segon per Pau Badal Casas també de l'Escola Tecnos de Terrassa i el tercer per Ainhoa Cordoba Escobar de l'Escola Andersen de Terrassa. Finalment, Jan Figueras Gibert de l'Escola Cingle de Terrassa s'ha endut el tercer premi de la categoria de batxillerat i cicles formatius.


En total, les 39 seus d'Òmnium formen 13 demarcacions que han celebrat aquest mes de març les festes del Premi Sambori Òmnium. Tots els guanyadors de cadascuna de les demarcacions passen a la final, a la qual només 18 alumnes s'emportaran el premi final, que s'anunciarà el proper 25 de maig. El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat del Principat, la Franja, Catalunya Nord i Andorra que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

 

Participació