​Els propietaris de Torre Negra critiquen que Sant Cugat utilitzi «una doble vara de mesurar»

Demanen "un tracte just" i adverteixen que hi ha més afectats a banda del grup Núñez i Navarro, motiu pel que exigeixen una compensació com la que s'aplicarà en el cas de Can Cortés

per Redacció, 30 de març de 2018 a les 16:54 |
L'àmbit de Torre Negra, al terme municipal de Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació de Propietaris de Torre Negra exigeix a l'Ajuntament de Sant Cugat "un tracte just" i que no utilitzi "una doble vara de mesurar" a l'hora de resoldre els conflictes urbanístics a la ciutat. Les crítiques arriben després que el ple aprovés una proposta de l'executiu local per classificar 165 hectàrees del sector com a sòl no urbanitzable mitjançant l'aprovació provisional d'una nova modificació del Pla General Metropolità (PGM).

El col·lectiu retreu a l'Ajuntament que s'estigui "acarnissant" amb ells i lamenta que no els estigui dispensant un "tracte just" tal com consideren que sí ha fet amb el cas del barri de Can Cortés, a Les Planes. Allà l'equip de govern ha decidit preservar una zona boscosa de 13,5 hectàrees i ha compensat els propietaris afectats traslladant l'edificabilitat a l'àrea del Pla de Vinyet.


"Nosaltres no tenim res en contra del que s'ha fet amb els afectats de Can Cortés perquè per una vegada han estat justos", ha assegurat el president de l'associació, Pere Feliu, que ha dit que el que lamenten i no entenen és perquè els propietaris de Torre Negra no han rebut el mateix tracte. "Fa més de 20 anys que existeix aquest conflicte, sempre hem intentat trobar solucions i no ha estat possible, se'ns rebutja i fins hi tot se'ns tracta de forma prepotent", lamenta. Així mateix acusa l'executiu de tenir "una doble vara de mesurar". 

Feliu assegura que històricament quan s'ha parlat de Torre Negra s'ha mencionat al grup Núñez i Navarro, que es propietari de més de la meitat de les 165 hectàrees que el consistori vol protegir. "Els propietaris de Torre Negra som més que Núñez i Navarro, hi ha entre 65 i 80 hectàrees que són de petits o mitjans propietaris", ha assenyalat el portaveu del col·lectiu. 


"Hem ofert moltes solucions i mai han acceptat cap", assegura Feliu que revela que una de les opcions que tenia més suports era la de "concentrar l'edificabilitat de l'espai a les zones de Torre Negra on ja hi ha finques urbanitzades però que no estan en zona urbana". El representant dels propietaris diu que l'Ajuntament s'hi va oposar sense plantejar cap mena d'alternativa o compensació. 

En aquests sentit recorda que els propietaris han guanyat diverses sentències judicials i lamenta que el consistori "hagi buscat raons mediambientals, paisatgístiques, històriques i urbanístiques per esborrar una zona que està qualificada com a urbanitzable des dels anys setanta".

Feliu reconeix que la municipalitat té potestat per esgrimir el model de ciutat “però el que mai pot fer un Ajuntament és usurpar els drets dels seus veïns". Per això reclama "un tracte just, respecte i iniciar una negociació veraç que pugui resoldre el conflicte". 

 

Participació