Les colles castelleres i Òmnium creen un mocador groc per donar suport als presos polítics

Tant els Minyons com els Castellers de Terrassa hi donen suport | Els beneficis que es recaptin amb la seva venda es destinaran a la Caixa de Solidaritat

Castellers i membres d'Òmnium mostrant el mocador groc
Castellers i membres d'Òmnium mostrant el mocador groc | Òmnium
Redacció
28 de març del 2018
Actualitzat el 08 d'abril a la 13:11h
Òmnium Cultural i les principals colles castelleres de Catalunya han creat un mocador de color groc per donar suport als polítics i líders independentistes empresonats i als seus familiars. El Mocador Casteller Solidari, groc i amb piquets blancs –com la tradicional peça de color vermell–, porta la inscripció 'Llibertat presos polítics' i les colles el podran portar aquesta temporada.

La idea va sorgir de la colla castellera Moixiganguers d'Igualada i s'hi han sumat les altres colles castelleres i també la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. "El fet casteller és una de les millors imatges que dona Catalunya al món a través de la cultura i, a la vegada, la cultura és el millor antídot contra la repressió. Creiem que és una aliança perfecta", ha afirmat el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, en un acte amb les colles i amb familiars dels presos per presentar el mocador. Els beneficis que es recaptin amb la seva venda es destinaran a la Caixa de Solidaritat que gestionen l'ANC i Òmnium.