Quines són les propostes per aquest Dijous Sant a Terrassa?

per Redacció , Terrassa , 29 de març de 2018 a les 08:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous 29 de març Terrassa compta amb diverses propostes culturals, us en destaquem algunes:

Exposició "Les matemàtiques i la vida"

Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNATEC), Rambla d'Ègara, 270, al les 11h, entrada 4,5 euros
L'exposició del mNACTEC 'Les matemàtiques i la vida' està plantejada com un recorregut interactiu per la nostra vida del dia a dia en el qual veurem com aquesta disciplina científica està present, més enllà de les fòrmules, en l'art, la música, la salut, el joc, la natura... És una exposició explicada en un llenguatge natural i proper, adient per totes les edats i nivells de coneixements matemàtics. Us farà fer-vos preguntes, reflexionar i us sorprendrà!


Visita la Seu d'Ègara-Esglésies de Sant Pere
Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere, Plaça del Rector Homs, 1 a les 11h, entrada 3 euros
Aquesta zona ja estava habitada al Neolític. Els Íbers i els Romans també van viure-hi i van deixar alguna empremta. Les primeres edificacions cristianes són medievals, del segle IV, i al segle VI es van construir les tres esglésies que encara ara es poden visitar: Sant Pere, Santa Maria i Sant Miquel. Durant el Romànic van fer-s'hi algunes transformacions arquitectòniques, i al Gòtic s'hi van afegir alguns murals i pintures. La darrera restauració va començar el 1998, i l'any 2009 es va reobrir al públic com a Seu d'Ègara. És, sens dubte, un conjunt de primer ordre a nivell europeu pel que fa a l'estat de conservació de les edificacions Medievals. 

Visita guiada a la Masia Freixa
Oficina de turisme, plaça de Josep Freixa i Argemí, 11, a les 12h, gratuït
Es tracta d'una visita guiada pels racons d'aquest emblemàtic edifici de la nostra ciutat, situat al Parc de Sant Jordi. Els visitants podran conèixer de primera mà tot el que encara conserva aquesta casa modernista.

Exposició gràfica: «Trago de Grog»
Amics de les Arts i les Joventuts Musicals, carrer del Teatre, 2 a les 15 hores 
Cadascuna de les imatges exposades ha nascut d’una idea, pensament o sentiment intern. A partir d’aquest moment inicial es fa un esbós mental de com plasmar-la cap a l’exterior. La següent fase és buscar imatges que combinant-les s’apropin al màxim possible a la idea original. Moltes de les obres són simplement imatges d’internet modificades i foto-manipulades fins la sacietat (fins 20 o 30 imatges en la mateixa obra), d’altres són fotografies fetes per mi mateix o bé una barreja de les dues.

Exposició gràfica: «El 90è aniversari de l'Entitat»
Amics de les Arts i les Joventuts Musicals, carrer del Teatre, 2 a les 18.30 hores 

Missa de "La Cena del Senyor"
Catedral del Sant Esperit de Terrassa, Ca de l'Església, 1 a les 19h
Dins el cicle d'actes de Setmana Santa. 

"Procesión del encuentro" 
A la parròquia de la Mare de Déu de les Arenes de Terrassa, al Carrer del Canigó, 64 a les 20h
Com cada dijous Sant el barri de les Arenes celebra la "Procesión del encuentro" que comptarà amb diferents passos i la dansa de la mort. 

Hora Santa a la Catedral 
Catedral del Sant Esperit de Terrassa, Ca de l'Església, 1 a les 21h
Dins el cicle d'actes de Setmana Santa. 
 
 

 

Participació