VÍDEOS Els Mossos desallotgen els manifestants de l'AP-7

Els Comitès de Defensa de la República s'han tornat a mobilitzar contra la repressió de l'Estat, amb talls a l'AP-7 a l'Empordà, l'A-2 al Segrià i l'N-340 al Montsià

Els Mossos desallotjant alguns manifestants
Els Mossos desallotjant alguns manifestants | Martí Albesa
Roger Font / Pere Pratdesaba
27 de març del 2018
Actualitzat a les 17:20h
Els Mossos d'Esquadra han iniciat el desallotjament dels centenars de manifestants que aquest dimarts a primera hora del matí han tallat l'autopista AP-7 en els dos sentits, a l'alçada de Figueres. Minuts després de dos quarts de dotze del migdia, els agents han començat a agafar els manifestants un per un, i també per grups, per apartar-los de la calçada de l'autopista i sota crits com "El vostre president és a la presó".

L'acció, convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR), ha començat al voltant de les sis del matí quan han tallat la via en els dos sentits de la circulació. Com a conseqüència, centenars de vehicles han quedat atrapats. Al voltant de dos quarts d'onze, han decidit deixar-los sortir primer en sentit sud i posteriorment en sentit nord.

Els CDR, que s'han tornat a mobilitzar després de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, han tallat algunes de les principals vies d'accés al país, a més de l'AP-7 a Figueres (l'Alt Empordà), a tocar la Jonquera: l'A-2 a Alcarràs-Soses (el Segrià) i l'N-340 a Alcanar (el Montsià). La intenció passava per allargar la mobilització unes 24 hores. . Podeu consultar l'estat de les carreteres en directe, aquí.

Totes aquestes vies continuen tallades i els vehicles es desvien. Als volts de les 8 del matí també s'ha tallat la Diagonal, a la zona universitària, i la Meridiana a Barcelona. Abans de les 9 ha tornat la normalitat en aquestes dues vies.
 

Els antiavalots han fet acte de presència a Figueres Foto: Martí Albesa

 

Tall de carretera a Figueres, a prop de la Jonquera Foto: Martí Albesa

 

Pila de pneumàtics a l'AP-7 a Hostalets de Llers. Foto: Martí Albesa


Mentrestant, l'Avinguda Diagonal ha quedat reoberta al voltant de dos quarts de nou del matí un cop finalitzada la protesta organitzada pels CDR. La protesta s'ha allargat al voltant d'una hora i ha afectat un dels principals accessos de Barcelona en plena hora punta. Segons els organitzadors, el tall ha estat simbòlic i per traslladar el seu suport al de l'AP-7, a l'Alt Empordà. Mentre ha durat la protesta, els vehicles han pogut circular pels laterals, però la dotzena de línies de bus de TMB que passaven per la zona s'han vist afectades.

D'altra banda, els CDR també han tallat el trànsit al Passeig Fabra i Puig, amb Meridiana i ha afectat cinc línies del bus urbà. Ambdues vies ja han estat reobertes.