Nou pols judicial entre Montcada i Reixac i la Generalitat per Lafarge

El consistori manté el seu "compromís ferm" de lluitar perquè Lafarge compleixi amb la legalitat i de tancar la planta

Redacció
26 de març del 2018
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució de la Generalitat per la renovació de l'autorització ambiental a Lafarge per a la fabricació de ciment. Ha al·legat que no es pot atorgar una nova llicència en una revisió “sinó que només es pot aplicar a canvis tècnics puntuals i no a tot el contingut que inclou l’autorització”.
 
També ha justificat que l'autorització s'ha atorgat "sense tenir en compte els altres dos recursos", que encara no tenen sentència, que l'Ajuntament va presentar davant el TSJC pel procediment d'actuar de la Generalitat en l'assignació d’aquest tipus de permisos a la companyia.
 
El consistori ha subratllat el seu "compromís" de lluitar “amb tota la fermesa”, perquè Lafarge compleixi amb la legalitat i la voluntat municipal del tancament del centre instal·lat al municipi.
 
La Direcció General de Qualitat Ambiental va iniciar d'ofici el procediment de revisió anticipada de l'autorització ambiental per actualitzar els termes de llicència i revisar els límits d'emissió i adaptar-los a les millores tècniques disponibles.