La Setmana Santa comença amb molta pluja (i neu)

El Servei Meteorològic emet un avís per la intensitat de les precipitacions

Redacció
24 de març del 2018
Actualitzat el 25 de març a les 8:54h

Comparativa de l'estat dels embassaments entre el 26 de desembre i el 18 de març Foto: Emili Vilamala


Aquest dissabte la mainada –i alguns adults afortunats- comencen les vacances de Setmana Santa. Ho farà amb un temps revoltat: molta pluja, algunes tempestes i neu a cotes mitjanes. El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès un avís per la intensitat de les precipitacions al litoral i el prelitoral de les comarques barcelonines i gironines.

El dissabte ja ha començat amb pluja generalitzada a pràcticament tot Catalunya. Les precipitacions es mantindran al llarg de la jornada i localment seran intenses, acompanyades de calamarsa i aparat elèctric. En aquest sentit l'avís del SMC se centra en les comarques compreses entre el Baix Penedès i el Baix Empordà on es podrien superar els 20 litres acumulats en menys de mitja hora.
 

Avís per intensitat de pluja per aquest dissabte Foto: SMC


És precisament en punts com la costa gironina –Baix Empordà, Gironès i la Selva- on les acumulacions de pluja poden ser majors i alguns models apunten que es podrien superar els 100 litres. A bona part del país les acumulacions deixaran entre 10-20 litres i, puntualment, fins a 50.

La cota de neu, per la seva banda, se situarà majoritàriament a l'entorn dels 1.000 metres –per sota al nord-est-. Al vespre, tanmateix, podria baixar fins als 600 metres.
 

Acumulació de pluja prevista per aquest dissabte