Remunicipalització

La Generalitat alerta Terrassa que cal un informe perquè la municipalització de l'aigua es faci amb garanties

L'Ajuntament nega que el document sigui necessari perquè no està creant un nou servei en règim de monopoli

per Redacció, Terrassa , 22 de març de 2018 a les 16:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una aixeta d'aigua corrent Foto: ACN


L'Autoritat Catalana de la Competència ha enviat un requeriment a l'Ajuntament de Terrassa per advertir-lo que necessita un informe preceptiu perquè la municipalització del servei d'abastament d'aigua tingui totes les garanties. Tot i que no es tracta d'un document vinculant, l'ens adverteix que "el procediment seguit per l’Ajuntament de Terrassa incorreria en una feblesa jurídica manifesta, front eventuals impugnacions judicials, en cas de prestar el servei en règim de monopoli sense complir els tràmits pertinents".


Aquest requeriment arriba coincidint amb la celebració del ple municipal corresponent al mes de març aquest dijous a Terrassa i que ha de servir per aprovar de forma definitiva la gestió directa del servei. Fonts de l'executiu municipal han defensat el procediment que s'està seguint i han remarcat que no han sol·licitat aquest document perquè "no s'està creant un nou servei, només s'està fent un canvi de model i no s'està fent en règim de monopoli".

Aquest és el tercer requeriment que l'Autoritat Catalana de la Competència fa arribar al govern local després que Mina Pública Aigües de Terrassa posés en coneixement de l'ens la voluntat del consistori "d'establir la prestació del servei d'abastament d'aigua en un sector del municipi de Terrassa en règim de monopoli mitjançant el sistema de prestació directe". 

En aquesta direcció esmenta la necessitat de sol·licitar a aquest ens "l'informe preceptiu de conformitat amb l'art. 97.2 del RDLeg 781/1986 en cas que es procedís a l'establiment del servei en règim de monopoli, si aquesta declaració no s'havia produït amb caràcter previ". 

L'ens remarca que cap de les tres comunicacions que ha fet arribar al consistori en els darrers mesos han rebut resposta per part de l’Ajuntament de Terrassa i recorda a l'equip de govern que no sol·licitar aquest document voldria dir que el procediment seguit per l’Ajuntament de Terrassa "incorreria en una feblesa jurídica manifesta, front eventuals impugnacions judicials, cas de prestar el servei en règim de monopoli sense complir els tràmits pertinents".


L'Ajuntament nega que sigui necessari

L'Ajuntament de Terrassa ha reconegut haver rebut aquests requeriments però ha advertit que no considera que sigui necessari sol·licitar aquest informe perquè "no s'està creant cap nou servei, només s'està canviant el model". En aquest sentit assenyala que aquesta modificació no implica que s'estigui generant "cap situació de monopoli".

Fonts del consistori també han explicat que els responsables municipals han optat per tractar aquesta qüestió en les al·legacions que acompanyen l'expedient d'aprovació definitiva del canvi de model de gestió que el ple debatrà aquest dijous. Així mateix faran arribar a l'Agència Catalana de la Competència la notificació administrativa corresponent. 

 

 

Participació