Mútua de Terrassa, referent en la malaltia inflamatòria intestinal

El certificat situa l’HUMT com a centre de referència i reconeix el compliment dels màxims estàndards de qualitat i l’excel·lència assistencial i investigadora

Entrega a l'HUMT de l’acreditació a la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal
Entrega a l'HUMT de l’acreditació a la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal | MútuaTerrassa
23 de març del 2018
Actualitzat el 27 de març a la 13:09h
L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha rebut la certificació que acredita la seva Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII). Aquesta certificació situa a l’HUMT com a centre de referència i reconeix el compliment dels màxims estàndards de qualitat i l’excel·lència assistencial i investigadora de la unitat, dirigida per la Dra. Maria Esteve, cap del servei de l’Aparell Digestiu del centre. Es tracta de la quarta Unitat de MII de Catalunya i la que ha aconseguit la puntuació més elevada en l’avaluació (un 96,22% de compliment), certificada per la Fundació Ad Qualitatem.

El segell s’emmarca dins d’un procés de certificació impulsat de forma conjunta pel Grup Español de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU) i Ad Qualitatem i té com a principal objectiu millorar i homogeneïtzar la prestació assistencial als pacients amb MII. A més, el reconeixement d’aquestes unitats d’atenció integral a Catalunya permetrà treballar, conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el CatSalut, en l’ordenació de l’atenció als pacients de tot el territori per aconseguir la màxima equitat.

Aquest servei compta amb una trajectòria de prop de 20 anys i atén anualment al voltant d’un miler de pacients amb MII (40% Malaltia de Crohn i 60% Colitis Ulcerosa). A banda dels digestòlegs, està integrada per professionals dels serveis de Pediatria, Endoscòpia Avançada, Cirurgia, Radiologia, Reumatologia, Ginecologia i Obstetrícia, Dermatologia i Oftalmologia.

El director gerent de l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa, el Dr. Carles Fontcuberta, ha posat en valor la tasca assistencial i de recerca bàsica desenvolupada des de fa gairebé dues dècades pels professionals de la unitat i ha explicat que el certificat recolza l’esforç de tots ells envers l’abordatge integral de la MII.

Per la seva banda, la Dra. Esteve també s’ha referit a l’intens recorregut de la unitat, ha comentat les principals fites assolides i ha afegit que l’acreditació els encoratja a seguir treballant per millorar la qualitat de vida dels pacients amb MII.