TeC demana a l'Ajuntament que desplegui la Renda Garantida de Ciutadania

Redacció
21 de març del 2018

El grup municpal de Terrassa en Comú (TeC) presenta una moció al ple del dijous 22 de març per desplegar la Renda Garantida de Ciutadania. Un acord on insten al Departament de Treball, Afers Socials i Família a realitzar un exercici de transparència en la gestió i a informar ne en temps i forma tant a la Comissió promotora de la Renda Garantida de Ciutadania com a les entitats municipalistes, fent públiques les dades i l'estat de la situació del seu desplegament.

Els comuns recorden que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la Renda Garantida de Ciutadania, impulsada des de la ciutadania i els moviments i entitats socials, va rebre l'aval de més de 120.000 persones, catalans i catalanes que amb les seves signatures van possibilitar que es prengués a consideració al Parlament. Va ser defensada pel portaveu de la Comissió promotora a l'hemicicle, el 26 de març de 2014. Al llarg del 2016 i 2017 nombrosos ajuntaments de Catalunya van donar suport a la Declaració a la ciutadania de Catalunya: urgeix el dret a la renda garantida de ciutadania per superar la pobresa a Catalunya, elaborat per la Comissió Renda Garantida i signada per multitud d'alcaldes i alcaldesses del nostre país, entre ells el de Terrassa. La proposta va ser finalment aprovada el 12 de juliol de 2017, gràcies a l'acord de tots els grups.

A Terrassa aquest acord demana el compromís a què l'Ajuntament realitzi tasques d'informació, suport i divulgació dels requisits per poder accedir-hi a la prestació. Una prestació que els comuns demanen que s'apliqui sense caràcter restrictiu així com la creació de la Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania i l'elaboració i aprovació del decret de reglament que ha de desenvolupar-la.