ERC-MES demana que l’Ajuntament faciliti les querelles contra el jutge Pablo Llarena

Animen als ciutadans de Terrassa a defensar els seus drets polítics, democràtics i de sufragi

Redacció
21 de març del 2018
Actualitzat a les 10:05h

Isaac Albert i Carles Caballero, d'ERC, a la roda de premsa Foto: Joaquim Albalate
 

El grup municipal d’ERC-MES Terrassa sol·licita que l’Ajuntament de Terrassa doni suport i faciliti les querelles contra el jutge Pablo Llarena en defensa dels drets polítics, democràtics i de sufragi de tota la ciutadania.

En el document presentat, els republicans expliquen que no hi ha cap autoritat a l'Estat que pugui interposar-se en el camí establert pel President del Parlament per al desenvolupament de la sessió d'investidura. "Mentre el President proposi a un diputat electe que no està privat de l'exercici de dret de sufragi, la seva decisió ha de ser acatada a tot l'Estat". I afegeixen que el principi de divisió de poders exigeix ​​que, des de cap dels altres dos poders constitucionals, executiu i judicial, s'adopti cap mesura que interfereixi amb el procés d'investidura tal com ha previst el seu desenvolupament el President.

Així, des d’ERC Terrassa consideren que impedir l'exercici del dret de sufragi actiu o passiu sense sentència judicial ferma "és un delicte més greu de prevaricació que es pot cometre en democràcia". Igualment asseguren que "impedir que el candidat proposat pel President del Parlament acudeixi a la sessió d'investidura és una decisió prevaricadora". 

En aquest sentit, el portaveu d’ERC-Mes, Isaac Albert, afirma que "aquesta decisió no només atempta contra els drets polítics del candidat, també contra els drets polítics, democràtics i de sufragi de tots els ciutadans de Catalunya i evidentment de Terrassa, pensin el que pensin i hagin votat a qui hagin votat".

Per això ERC Terrassa anima als ciutadans de Terrassa a defensar els seus drets i sol·licita a l’Ajuntament en Ple que doni suport a les querelles que els ciutadans de Terrassa puguin presentar contra el jutge Pablo Llarena en defensa dels seus drets polítics, democràtics i de sufragi.