FOTOS La neu arriba al Vallès, Collserola i altres punts del prelitoral

El temporal, que serà història en unes hores, afecta una trentena de carreteres | Trànsit manté la restricció per a camions a l'A-2 i l'N-340

La Mola nevada aquest dimarts 20 de març
La Mola nevada aquest dimarts 20 de març | Berta Cama
Redacció
20 de març del 2018
Actualitzat el 21 de març a les 10:08h
La neu ha tornat a fer acte de presència aquesta matinada a cotes baixes d'arreu del país. El temporal, però, ja amaina i serà història en unes hores. A mig matí sortirà el sol i farà vent i fred.

A primera hora del matí, la nevada s'ha concentrat sobretot al litoral i prelitoral, el Vallès, el Barcelonès, la Catalunya Central, l'Urgell, la Segarra i la Noguera, entre d'altres. A la costa, la cota de neu ha baixat fins als 100 metres i l'afectació és important, amb uns 5 cm, en llocs com Collserola o el Tibidabo, on s'ha restringit el trànsit. Als altres punts, la cota de neu s'ha situat per sobre els 300 metres. A mesura que han anat passant les hores, la nevada s'ha desplaçat, retirant-se de les comarques d'Osona, Moianès i Bages, cap al litoral i prelitoral central i sud.

A aquesta hora la neu obliga a circular amb cadenes en punts a poca alçada. És el cas de l’N-340 a Vallirana, al Baix Llobregat, on la neu ha començat a agafar per les baixes temperatures. En aquests moments, hi ha sis carreteres tallades per la neu i una desena més estan afectades i cal circular amb precaució perquè hi ha neu a la calçada, segons informa el Servei Català de Trànsit. Les carreteres tallades són: BP-1417 a Sant Cugat. BV-1415 a Cerdanyolla del Vallès, BV-1462 a l 'Arrabassada, BV-2425 a Castellvi de Rosanes, GIV-4016 a Toses-Planes i GIV-5201 a Viladrau. Podeu consultar l'estat de les carreteres en directe, aquí.
 

El Tibidabo, aquest matí. Foto: Alfons Puertas


Degut a l'episodi de neu, Trànsit ha decidit allargar la restricció de vehicles pesants de més de 7,5 tones fins a les 8 del matí. A hores d'ara, ja s'han aixecat a la C-25,, C-37, C-17 i C-16, i només continuen a l'A-2 (Tàrrega- Esparreguera) i l'N-340, entre Vallirana i Sant Cugat.

La neu ha afectat lleugerament el transport públic. De moment, hi ha retards a la línia del Vallès de Ferrocarrils. També s'ha suspès el transport escolar al Moianès i la Segarra.