​El PSC demanarà al govern de la Generalitat que augmenti la inversió pública en protecció social per a la infància

Redacció
21 de març del 2018
Actualitzat a les 12:28h

Ple municipal de Terrassa Foto: Ajuntament de Terrassa


El grup municipal socialista de Terrassa presentarà la moció al proper ple de març que se celebrarà el dia 22. Els socialistes asseguren que els recursos econòmics que la Generalitat destina actualment a la infància i l’adolescència són insuficients, situant-se lluny dels percentatges que es destinen a nivell estatal i europeu. La inversió del PIB dedicada a polítiques d’infància i família a Catalunya és del 0,8%, situant-se per sota de l’1,3% de la mitjana espanyola i molt lluny del 2,4% de la mitjana europea.

En aquest sentit, el grup municipal del PSC presenta una moció per demanar al Govern que augmenti progressivament la inversió pública en protecció social per a la infància fins a arribar a aquesta mitjana europea del 2,4% del PIB.

El text dels socialistes es fa ressò del darrer informe de Save The Children del mes de març de 2018, que indica que 348.600 infants viuen sota el llindar de la pobresa a Catalunya i que 1 de cada 4 infants viu actualment en situació de pobresa.

Pel PSC, s’està produint un fet greu d'incompliment per part del Govern, que no desplega una Llei aprovada, negociada i consensuada amb tots els partits polítics i les entitats que formen part de la Comissió Promotora. Per aquest motiu, el Grup Municipal Socialista impulsarà aquest acord que busca el compromís de la Generalitat per accelerar el procés d'adjudicació de cites prèvies, resoldre els expedients oberts, destinar els recursos tècnics i de personal necessaris per a una atenció de qualitat a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya i als Serveis Socials Bàsics i constituir de forma immediata les taules territorials de coordinació, on hi siguin presents representants de la Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, del Servei d'Ocupació de Catalunya, dels Serveis Socials i dels ajuntaments o Consells Comarcals.