Restriccions de trànsit a la plaça del Doré

L'Ajuntament farà els treballs durant les vacances escolars de Setmana Santa per reduir l’impacte en la circulació

Redacció
26 de març del 2018
Actualitzat el 27 de març a les 10:24h

L’Ajuntament de Terrassa ha programat l’execució de la segona fase de les obres de reparació del ferm a la part Est de la plaça del Doré pel 26 al 28 de març. Les obres coincidiran amb les vacances escolars de Setmana Santa per minimitzar l’impacte en un punt on el trànsit rodat és d’uns 50.000 vehicles els dies laborables. Segons l'Ajuntament ha estat precisament aquest ús intensiu és el que ha produït un deteriorament del paviment.

Ara fa tres anys es van realitzar els treballs de reasfaltat a la part Oest i, juntament amb els que s’iniciaran els pròxims dies i que obligaran a tallar parcialment el trànsit la plaça del Doré, completaran la millora d’un dels punts d’entrada més importants de la ciutat, com és el procedent de la sortida Terrassa Centre, tant des de la C-58 com des de la C-16.

Canvis en el trànsit

L’execució de les obres comportarà una reordenació temporal del trànsit rodat i una modificació dels itineraris de les línies d’autobusos fins a la seva finalització. En aquest sentit, les línies 3, 5, 6 i 12 (direcció Nord) pujaran pel carrer d’Arquimedes; les 1 i 4 (direcció Est) circularan per la Rambleta, el carrer de Torres i Bages i la carretera de Rubí; i, per últim, la línia 9 (direcció Nord) canviarà la seva ruta i pujarà pel carrer d’Avinyó i la Rambla d’Ègara.

L’Ajuntament recomana circular per les rondes i carrers alternatius per tal d’agilitzar i donar fluïdesa a la circulació de vehicles. Així, doncs, el trànsit d’entrada a Terrassa procedent de les autopistes C-58 i C-16 que es dirigeixi a l’Oest i al Nord de la ciutat pot utilitzar la Ronda de Ponent, agafant-la mitjançant el carrer de les Navas de Tolosa. D’altra banda, els vehicles que circulin per la carretera de Martorell en direcció Est i que no podran passar per la plaça del Doré tenen l’alternativa de circular pel carrer d’Edison i utilitzar l’eix definit pels carrers del Pintor Torres, Gasòmetre i Prim. Una altra opció és fer servir la Ronda Sud per la variant de la N-150. Aquesta actuació ha estat comunicada al veïnat i a les entitats de les zones afectades.

La intervenció s’emmarca dins el programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic 2018. El projecte de l’obra preveu l’anivellament del sòl, el reasfaltat de la via i el repintat de la senyalització horitzontal actual. Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Asfaltos Augusta SL i tenen un pressupost de 56.870 euros (IVA inclòs).

 

Recomanacions de circulació per les obres a l'entrada de Terrassa Foto: Ajuntament de Terrassa

 

Canvis en les línies d'autobusos per les obres de la plaça de Doré Foto: Ajuntament de Terrassa