Conferència sobre Palestina a la llibreria Synusia

Es fa avui dimarts 20 de març a les 18 hores

Redacció
20 de març del 2018
Actualitzat a les 9:48h

Llibreria Synusia de Terrassa Foto: Cedida


La conferència sobre la qüestió Palestina arriba aquest dimarts 20 de març a la llibreria Synusia de Terrassa. L'última de les tres conferències del cicle de Geopolitica del caos. Revolució, conflictes armats i refugiats a l'Orient Mitjà, anirà a càrrec de l'historiador especiltzat en conflictes armats i refugiats a l'Orient Mitjà, Òscar Monterde Mateo. 
 
La xerrada titulada "La qüestió Palestina davant la reconfiguració de l’Orient Mitjà" vol parlar i reflexionar sobre el conflicte en actiu de més llarga durada segueix marcant les dinàmiques de la geopolítica a l’Orient Mitjà. En un moment d’aliances líquides la qüestió palestina segueix essent un factor essencial per a l’estabilitat regional. Les polítiques de Washington seguint els dictats de Tel Aviv, donen carta blanca i justifiquen les polítiques de neteja ètnica que Israel ha anat consolidant abans i durant l’ocupació. Tot i així, una societat civil palestina amb amplis suports internacionals ha posat sobre la taula noves estratègies de lluita per la dignitat: la llibertat, la jusiticia i el retorn, bases per construir la pau al conjunt de la regió.

El cicle de conferències ha estat organitzat per la llibreria Synusia i el Centre d'Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona (CEHI-UB) amb la col·laborció de la Biblioteca Districte 2. La conferència es fa dimarts 20 de març a les 18 hores a Llibreria Synusia, situada al carrer Motserrat 136.