Com es fa la crema catalana o crema de Sant Josep?

El postre es menjava tradicionalment el dia del pare

El dia del pare és tradició menjar una bona crema catalana
El dia del pare és tradició menjar una bona crema catalana | Flickr
Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a les 16:02h
Avui és Sant Josep i no hi ha res millor per celebrar-ho que amb una tradicional crema catalana. Aquestes postres són típiques de Catalunya i se solen consumir durant tot l'any però hi ha un dia de l'any que tradicionalment no faltava mai a taula, el dia del pare. Aquest dolç és conegut també com a crema cremada, crema casolana o crema de Sant Josep.

Voleu saber com es fa l'autèntica crema catalana? Doncs aquí us facilitem la recepta de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica:

Ingredients:

1 l de llet
8 rovells d'ou
1 branca de canyella
1 tros de pell de llimona
200 g de sucre
40 g de midó

Elaboració:

- Feu bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
- En un bol barregeu els rovells d'ou amb el sucre.
- Afegiu-hi la llet colada amb el midó dissolt.
- Poseu la barreja al foc, remeneu sense parar amb el batedor fins que arrenqui el bull i - traieu-la tot seguit.
- Aboqueu la crema en plates o en cassoletes individuals i deixeu-la refredar.
- Abans de servir-la, espolseu-hi sucre i passeu per sobre una planxa o pala de ferro ben roent.

La fundació també apunta que la crema de Sant Josep pot patir algunes variacions, a gust del consumidor:

- En lloc de midó es pot fer amb farina de blat de moro o amb una altra fècula, que afegireu als rovells barrejats amb el sucre.
- Es pot menjar sense cremar; en aquest cas, s'hi pot posar un paper d'estrassa per sobre de la crema perquè no es faci crosta.
- Es pot menjar acompanyada de galetes o de carquinyolis.