Detingut un alt càrrec de la Generalitat en una nova operació de la Guàrdia Civil contra l'1-O

Els agents registren el despatx del secretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons, al Palau, el seu domicili, i la seu d'Òmnium Cultural, on han retingut set treballadors i directius de l'entitat | L'operatiu, dirigit pel jutjat d'instrucció número 13, gira a l'entorn del finançament dels anuncis del referèndum

El Palau de la Generalitat, on la Guàrdia Civil està practicant un registre
El Palau de la Generalitat, on la Guàrdia Civil està practicant un registre | Jordi Bes
Joan Serra Carné / Irene Ramentol / Roger Font
15 de març del 2018
Actualitzat el 19 de març a les 0:31h
La Guàrdia Civil ha detingut el secretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons, en una nova operació policial contra l'1-O. Els agents registren des de primera hora el seu domicili i el seu despatx al Palau, així com també la seu d'Òmnium Cultural. La investigació gira a l'entorn del finançament dels anuncis de l'1-O.

Els agents també mantenen retinguts set treballadors d'Òmnium en una sala, així com membres de la direcció de l’entitat. Els agents estan accedint al correu electrònic dels treballadors i canviant contrasenyes, segons fonts d'Òmnium. L'operació està dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 13, que investiga l'organització del referèndum, i es troba sota secret de sumari.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha apuntat que no hi pot haver malversació perquè no són una entitat pública. I ha emfatitzat que no rep ni una euro de la Generalitat de Catalunya. "No sabem què s’enduran i no tenim prou informació per poder dir quin és l’abast d’aquesta operació a la seu d’Òmnium", ha afirmat Mauri. "Que entrin a la seu d’Òmnium Cultural al segle XXI és un intent d’humiliació", ha afegit. 
 

Un agent dels Mossos, a l'exterior d'Òmnium, on la Guàrdia Civil hi està fent un registre. Foto: Joan Serra Carné


Les campanyes de publicitat en mitjans de comunicació sobre el referèndum del passat 1 d’octubre van tenir un cost de 502.639 euros, segons la investigació preliminar de la Guàrdia Civil. L’Institut Armat ha analitzat factures i ha pres diverses declaracions d’alts càrrecs i empresaris per rastrejar el diner públic fet servir tant per l’anunci emès per TV3 com per a la campanya prevista sobre el registre de catalans a l’estranger.

Aquesta operació és similar a la que el Suprem va dur a terme fa unes setmanes, quan van demanar els correus electrònics del president de l'entitat d'Òmnium, Jordi Cuixart, empresonat a Soto del Real. Aleshores, en el marc de la investigació per rebel·lió i sedició, també van intervenir els correus de Jordi Sànchez, president de l'ANC. 
 
Màxima expectació mediàtica al davant del Palau de la Generalitat, on la Guàrdia Civil està portant a terme un escorcoll vinculat a l'1-O ​

Antoni Molons Foto: Audiovisual MAC