900 estudiants de secundària del Vallès participen a les proves Cangur de matemàtiques

L’objectiu és estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través de la resolució de problemes

Redacció
15 de març del 2018
Actualitzat a les 9:32h

Les proves Cangur de matemàtiques es fan a l'ESEIAAT Foto: Cedida


En total, 895 estudiants de 4rt d’ESO i 1er i 2on batxillerat de 20 col·legis i instituts de Terrassa, Rubí, Vacarisses i Viladecavalls realitzen, aquest dijous 15 de març,  les proves Cangur de Matemàtiques 2017. Les aules de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) acullen aquesta jornada que la Societat Catalana de Matemàtiques organitza cada any a tot el país.

L’objectiu és estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través de la resolució de problemes. La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els nois i les noies participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i els han de resoldre en una hora i quart. Els enunciats dels problemes els ha preparat l'associació Le Kangourou sans Frontières.

Al Campus de la UPC a Terrassa participaran estudiants dels següents col·legis i instituts:  Escola Pia de Terrassa, Institut Cavall Bernat, Institut Torre de Palau, Institut J. V. Foix, Institut de Viladecavalls, Institut Can Jofresa, Institut de Terrassa, Institut Egara, Institut La Serreta, Institut Vacarisses, Petit Estel. La Nova, El Cim, Institut Can Roca, Institut Les Aimerigues, Vedruna, Tecnos, Institut Montserrat Roig, Institut Torrent dels Alous, Sagrado, Corazón de Jesús i Institut Investigador Blanxart.