El trompetista Terence Blanchard & The E-Collective a la Nova Jazz Cava

Aquest dijous 15 de març arriba un dels plats forts del 37è Festival de Jazz de Terrassa

El trompetista Terence Blanchard tocarà aquest dijous 15 de març a les 22 hores a la Nova Jazz
El trompetista Terence Blanchard tocarà aquest dijous 15 de març a les 22 hores a la Nova Jazz | Cedida
Anna Mira
15 de març del 2018
Actualitzat el 19 de març a les 0:33h

El trompetista Terence Blanchard tocarà aquest dijous 15 de març a les 22 hores a la Nova Jazz Cava, dins del 37è Festival de Jazz de Terrassa. En paraules del mateix trompetista "Música i art tenen el poder de canviar les ments i els cors", un pensament que pren cos a través del músic de Lousiana i el seu E-Collective.

El revolucionari ensemble aconsegueix la mescla perfecta del geni del músic nord-americà i la  innovació de quatre joves pioners de la música: el guitarrista Charles Altura, el pianista Fabian Almazan, el baixista David “DJ” Ginyard i el bateria Oscar Seaton. Al Festival de Jazz Terrassa 2018 tindrem ocasió de conèixer en directe el discurs d’una banda que superposa les capes del groove amb el color del funk, el blues i el R&B, el so distintiu de l’E-Collective. Blanchard debutava l’any 1997 a la sala terrassenca com a líder del seu grup, després d’haver participat anteriorment al Festival en les edicions del 1984 amb Art Blakey Jazz Messengers i l’any 1993 amb el seu “X” Quintet.

El reconegut i multipremiat músic, compositor i arranjador de Nova Orleans s’iniciava als 80’s a la Lionel Hampton Orchestra i passaria també per l’escola dels Jazz Messengers d’Art Blakey. La seva llista de col·laboracions és infinita, des de McCoy Tyner a Cassandra Wilson; com a líder ostenta una dilatada experiència i nombroses gravacions. Destaca també el seu paper com a director artístic al Thelonious Monk Institute of Jazz desde l’any 2000 o al Henry Mancini Institut de la Universitat de Miami des de 2011.




El seu paper com a compositor de bandes sonores és també impressionant. Un camp on sobresurt la seva contribució a la narració musical en molts dels films del cineasta Spike Lee (Malcolm X, Jungle Feber, Inside Man) i del qual volem fer esment especial del documental When He Levees Broke. A Requiem in Four Acts de 2006 en motiu de l’Huracà Katrina. 

Consulta el Programa del 37è Festival de Jazz de Terrassa / Festival de Jazz de Terrassa