Vacarisses, Matadepera i Viladecavalls comparteixen la capitalitat del jazz

De dijous 15 a dissabte 17 de març hi haurà concerts a Vacarisses, Matadepera i Viladecavalls

Picnic Jazz de Terrassa
Picnic Jazz de Terrassa | Cristóbal Castro
Anna Mira
14 de març del 2018

Un dels interessos del Festival de Jazz de Terrassa ha estat el de sumar i complementar el gruix dels concerts i escenaris principals. Com a exemple d'aquest afany, l'any passat, l'Ajuntament de Viladecavalls es va oferir com a col·laborador del Festival i enguany, Vacarisses i Matadepera s'uneixen per primera vegada al certamen amb atractives ofertes de jazz en viu. L'ampliació de l'òrbita geogràfica del Festival es deu a la connexió natural d'aquestes poblacions amb Terrassa, els seus fluxos de població, el veïnatge i la relació cultural.

Vacarisses

La fusió de la salsa i la música soul va néixer a la Nova York dels anys 70 batejada com a boogaloo. Creat pels fundadors del mític grup Los Fulanos, Boogalizer torna als orígens encomanant l'energia frenètica d'aquest ritme. El Casal de Vacarisses acull dijous 15 de març la presentació d’aquesta enèrgica banda al Festival.

I el darrer dissabte del certamen, dia 24 a les 10.30 h, La Vella Dixieland protagonitzarà a la Pl. Major l’Esmorjazz de la present edició del certamen vallesà. Gastronomia i música en viu a Vacarisses.

Matadepera

Old Cats Swing Band és un sextet amb el més granat de la nostra escena, una formació de vells col·legues pels que el llenguatge jazzístic és model de vida i la bona entesa escènica, una constant. Amb tres premis Jazzterrasman a les seves files, Josep Ma Farràs, Adrià Font i Pau Casares, formen equip amb gats vells de les principals bandes barcelonines com Òscar Font i Artur Regada i l'experimentat Federico Mazzanti. La plaça del Casal de Matadepera acull la proposta en un concert popular el capvespre de divendres 16 de març.

Viladecavalls

White Pepper és la conjunció lèxica de dues joies musicals que The Beatles ens va regalar: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967) i The White Album (1968), vuitè i novè àlbum del quartet de Liverpool.

Des de la passió i el profund respecte, Nito Figueras és qui promou aquest projecte amb l'admiració que sent per Laura Simó i la seva sensibilitat, elegància i interpretació. La formació queda completada amb tres dels músics més respectats del país: David Simó (bateria), Jordi Franco (baix elèctric) i Guim Garcia-Balasch (saxos i flauta). Aquest dissabte 17 de març al migdia, en directe a la Plaça Masia de Can Turu a Viladecavalls.

Consulta el Programa del 37è Festival de Jazz de Terrassa / Festival de Jazz de Terrassa