«L'auca del senyor Esteve», diumenge a la Sala Crespi de Terrassa

L'obra va ser escrita el 1907 i retrata les escenes costumistes del barri barceloní de La Ribera a finals del segle XIX

 Companyia teatral Quatre per Quatre de Granollers en
Companyia teatral Quatre per Quatre de Granollers en | Cedida
Redacció
15 de març del 2018
Fem Sala i el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre, acullen la primera producció teatral de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC). Coordinada amb la Xarxa de Teatres Amateurs de Catalunya (XTAC), ha girat per més de quinze teatres de tot el país. La companyia teatral Quatre per Quatre de Granollers representarà 'L'auca del senyor Esteve', el gran clàssic de Santiago Rusiñol.

La representació es fa aquest diumenge 18 de març a les 18 hores a la Sala Crespi de Terrassa. Aquest gran clàssic català, una obra escrita el 1907, retrata les escenes costumistes del barri barceloní de La Ribera a finals del segle XIX i se centra en l’enfrontament entre l’artista modernista i la societat burgesa.

L’obra és una versió adaptada de Santiago Sans i dirigida per Frederic Roda. Representada pel grup amateur de teatre Quatre per Quatre de Granollers, és la primera producció feta conjuntament en l’àmbit nacional per les 36 entitats que formen part de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC). La funció teatral ja s’ha representat a més de 15 teatres d’ateneus de tot Catalunya i seguirà girant fins a mitjans de l’any vinent.

El director de "L’auca del senyor Esteve", Frederic Roda, va explicar en el seu moment que l’adaptació que va fer Santiago Sans de la novel·la de Santiago Rusiñol “té un toc contemporani” de manera de plantejar la dramatúrgia. Aquest tret, combinat amb l’elenc de 19 actors i actrius de diferents edats que composen la companyia Quatre per Quatre, ha convertit aquesta producció en un referent del teatre amateur d’aquest any.