Aquesta setmana al Festival de Jazz de Terrassa

El terrassenc Òscar Latorre protagonitzarà la primera jam del festival
El terrassenc Òscar Latorre protagonitzarà la primera jam del festival | Cedida
Anna Mira
14 de març del 2018
Actualitzat a les 17:05h

Aquesta setmana hi ha diverses propostes musicals dins del Festival de Jazz de Terrassa.

Dixie Sextet Reunion
Dimecres 14 de març a les 17 hores a la Nova Jazz Cava
Un sextet format per Joan Masats al trombó, Josep Maria Farràs a la trompeta, Oriol Romaní al clarinet, Xavier Algans al piano, Pep Coca al contrabaix i Adrià Font a la bateria. Aquest concert està adreçata a la gent gran de Terrassa amb la col.laboració de l'Obra Social "la Caixa". 

Videodröme Cinema & Jazz
Dimecres 14 de març a les 21.30 hores a l'Ateneu Candela
Projecció de la pel·lícula El Trompetista 

Latorre & Carrique Grup
Dimecres 14 de març a les 22 hores a la Nova Jazz Cava
Cinc terrassencs, Òscar Latorre i l'Albert Carrique s'encarreguen de liderar la primera jam del Festival 2018. Format al Taller de Músics de Barcelona i més tard a l'ESMUC, Òscar Latorre ha participat en projectes tant interessants com The Gramophone All Stars Big Band, l'Esmuc Jazz Project "Univers Ornette", D.O. The Next Generation, Martín Leiton Big Band, Pentatòmic o Rufaca Folk Jazz Orchestra. Pel què fa a l'Albert Carrique sorgit de l’Escola Cal Moliner de Sallent, ha col·laborat amb formacions com la Barcelona Jazz Orquestra, Els Amics  de  les  Arts,  David Mengual  Free  Spirits  Big  Band,  Martín  Leiton  Big  Band,  Apel·les  Carod  Sextet o Vernau  Mier  Sextet.

Boogalizer
Dijous 15 de març a les 22 hores a la casa de cultura de Vacarisses
La fusió de la salsa i la música soul va nèixer a la Nova York dels anys 70 com a boogaloo.Ara, ha tornat amb més força i arriba a casa nostra. Amb Boogalizer coneixeràs el boogaloo en estat pur. Creat pels fundadors del mític grup Los Fulanos, la nova banda torna als origens i porten aquesta energía més enllà.

Terence Blanchard & The E-Collective
Dijous 15 de març a les 22 hores a la Nova Jazz Cava 
El reconegut i multipremiat músic, compositor i arranjador de Nova Orleans s’iniciava als 80’s a la Lionel Hampton Orchestra i passaria també per l’escola dels Jazz Messengers d’Art Blakey. La seva llista de col·laboracions és infinita, des de McCoy Tyner a Cassandra Wilson; com a líder ostenta una dilatada experiència i nombroses gravacions. 

Old Cats Swing Band
Divendres 16 de març a les 19 hores al casal de cultura de Matadepera
Amb tres premis "Jazzterrasman "a les seves files, Josep Ma Farràs, Adrià Font i Pau Casares gats vells de les principals bandes barcelonines com Òscar Font i Artur Regada, i a les tecles el bon fer de l’experimentat Federico Mazzanti. Un sextet amb el més granat de la nostra escena, una formació de vells col·legues pels que el llenguatge jazzístic és model de vida i la bona entesa escènica, una constant.

Blues Station
Divendres 16 de març a les 20.30 hores al Soul Pub
Aquest projecte neix amb la conexió d'aquests dos músics a la formació The Excitements. El blues i el groove uneix els dos solistes que entenen la música com un llenguatge universal. En el seu repertori podrem escoltar  temes dels més grans de la música negre,  però sempre apostant per una injecció de creativitat e improvisació  que també els porta a interpretar les seves composicions. La seva experiència a dalt dels escenaris és molt amplia i els dos han  col.laborat  amb  diferents formacions que els han portat a actuar a festivals, clubs, o hotels d'arreu del món. 

Donny McCaslin Quartet
Divendres 16 de març a les 22 hores a la Nova Jazz Cava
Des de la seva primera nominació a “Millor Solo instrumental de jazz” als Grammy de 2004, la trajectòria del saxofonista nord-americà Donny McCaslin no ha parat de créixer. Considerat per molts una revelació musical i elogiat pel seu virtuosisme i emotius solos, McCaslin és pura energia jazzística amb un so brutal i atmosfèric alhora.
 

Consulta el Programa del 37è Festival de Jazz de Terrassa / Festival de Jazz de Terrassa