consum

Arrenca la setmana de consum de Terrassa

​Durant cinc dies se celebraran diverses activitats per conscienciar la ciutadania dels drets i obligacions de les persones consumidores, així com de les diferents formes de consum responsable i sostenible

per Redacció, 12 de març de 2018 a les 10:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


A partir d'aquest dilluns 12 de març engeguen les diferents activitats que, com cada any, organitza el Servei de Consum municipal per conscienciar la ciutadania dels drets i obligacions de les persones consumidores, així com de les diferents formes de consum responsable i sostenible.


Les activitats de la 18a edició de la setmana del consum abasten un ampli ventall: des de concursos a la ràdio municipal (95.2 FM), passant per obres de teatre per a alumnes de primària o la realització de gimcanes al carrer.

Enguany, però, l’estrella de la Setmana és la taula rodona sobre el "Malbaratament dels aliments", que tindrà lloc el dia 15 de març a la sala d’actes de Foment de Terrassa, amb motiu del Dia Mundial de les Persones Consumidores. L’acte comptarà amb la participació de José Maria Gil, director del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari CREDA-UPC-IRTA; de Joaquim Bernat cap del Servei de Normativa i Procediment de l’Agència Catalana de Consum; de Lluis Fatjó-Vilas, director del Banc d’Aliments; i d’Adela Torres, directora d’Àmbit de Medi Ambient de Mercadona.

Durant l’any 2017, el Servei de Consum ha atès 6.401 consultes, de les quals un 49% han estat realitzades per homes i un 51% per dones. Segons les temàtiques, el rànquing de consultes situa en primera posició al sector serveis amb 2.818 consultes. Les més usuals són sobre facturació de la llum i la telefonia mòbil. En segona posició, trobem el sector financer amb 838 consultes sobre clàusules sòl, comissions o hipoteques, seguit del comerç amb 580 consultes i del sector de professionals liberals amb 526, principalment amb consultes sobre professionals de la llar.

 

Participació