Obert el termini per demanar ajuts econòmics per pagar l'IBI

Ho poden sol·licitar les famílies monoparentals fins el 31 de març

Redacció
11 de març del 2018
L’Ajuntament de Terrassa ha obert el termini de presentació de sol·licituds pels ajuts al pagament de l’IBI que es concedeixen a les famílies monoparentals. Aquesta convocatòria forma part de la línia d’oferir d’ajuts socials i beneficis fiscals a les situacions personals i familiars que poden comportar desigualtats socials.

Fins el 31 de març, les persones interessades podran presentar la sol·licitud telemàticament, a través de la Seu Electrònica, o presencialment, a qualsevol de les oficines d’atenció ciutadana. Finalitzat el termini, una comissió d’avaluació valorarà cada sol·licitud, segons els criteris d’atorgament generals i els requeriments i criteris establerts.

L’import dels ajuts econòmics dependrà del nivell ingressos familiars i oscil·larà entre el 5% i el 50% de la quota de l’IBI. Es consideren família monoparental les formades per un pare o mare amb un o més fills menors de 21 anys (o de 26 si estudien) que convisquin amb una sola persona i depenguin econòmicament d’ella. 

A banda d'aquests, els requisits que cal complir són:
Que no s’estigui convivint maritalment amb una altra persona i, en cas de separació o divorci, que no s’estiguin percebent rendes de l’anterior cònjuge.
Que l’immoble gravat per l’IBI sigui de titularitat del pare o la mare.
Que l’immoble sigui la residència habitual de la família.
Que la liquidació de l’IBI de l’exercici 2018 estigui pagada o domiciliada, en aquest cas, l’ajut s’aplicarà un cop l’Ajuntament tingui constància del pagament de tots els terminis de la domiciliació.
Que s’estigui en possessió del títol oficial de família monoparental expedit per
la Generalitat de Catalunya.