​Anna Alsina, Premi Dona 2018 de Sant Quirze

L'Ajuntament va guardonar ahir també el diari La Directa i l’entitat Mujeres Rumbo a Gaza

Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a les 12:06h
Les activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones a Sant Quirze del Vallès van culminar aquest dijous amb el lliurament del Premi Dona 2018. Enguany, ha estat atorgat a la santquirzenca Anna Alsina, una dona que ha destacat “per la seva actitud davant la vida, la seva superació personal, la valentia, dignitat i fortalesa i la seva alegria per compartir i participar amb els altres”. Així ho va acordar el ple de la corporació i així se li va lliurar ahir, en el marc d’un acte celebrat a la Patronal.

També es van lliurar dues distincions: una d’àmbit nacional, al diari La Directa, per “exercir un periodisme cooperativista, independent i compromès amb l’equitat de gènere i la transformació social.” Les periodistes que l’integren no van poder assistir, per estar participant en la manifestació feminista de la tarda.

També va rebre una distinció l’entitat Mujeres Rumbo a Gaza, “pels seus valors solidaris i el seu compromís envers les dones i el poble palestí”. Dolors Ortiz, representant de l’entitat, va ser l’encarregada de recollir el guardó.

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va lliurar els reconeixements, i va intervenir destacant les activitats que havien protagonitzat tota la jornada i reivindicant els drets de les dones, la llarga lluita que encara han de liderar i l’empoderament que han de protagonitzar.

Després dels premis, la sala nova de la Patronal va acollir el Sopar de dones. Un centenar de dones de diferents entitats de Sant Quirze van trobar-se en aquest espai, on van poder compartir inquietuds i van posar en comú temes que els interessen com a col"lectiu. També va ser un vespre de lleure, on les dones van ser les protagonistes.