La UAB dona «pistes per a un ús no sexista» del llenguatge

Editen un material que proposa alternatives a l'ús del masculí com a genèric

per Redacció, 8 de març de 2018 a les 10:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha elaborat un document, titulat 10 pistes per a un ús no sexista del llenguatge, per evitar l'ús de recursos lingüístics sexistes. Es tracta d'un resum d'un dels punts principals de la Guia per a l'ús no sexista del llenguatge a la UAB, editat el 2011, i que pretén "desemmascarar alguns usos androcèntrics i sexistes i en proposa solucions" que s'allunyen del masculí com a genèric .

Per exemple, evitar expressions com "senyoreta" i en el seu lloc emprar "senyora" i "les secretàries" per una terminologia més adequada com "el personal de secretaria", entre d'altres. És una iniciativa que va més enllà de les guies docents i és útil per a tots els documents produïts a la UAB, 


El treball, finançat pel Servei de Llengües i el Centre d'Estudis Dones i Drets, s'ha fet arribar a tota la comunitat universitària i forma part del tercer pla d'acció per a la igualtat entre homes i dones al campus.

 

 

Participació